Guvernul ar putea cumpara Arenele BNR pe care sa le dea in administrare Primariei Capitalei, a declarat, luni seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose. El a spus ca s-a "suit pe pereti" cand a auzit care este pretul cu care BNR le-a scos la vanzare, 30 de milioane de euro, si ca i se pare "o crima" ce se intampla, informeaza News.ro.

Arenele BNR, pe cand se mai juca tenis acoloFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Premierul a spus ca a discutat acest subiect luni cu Simona Halep, Ion Tiriac si Ilie Nastase, cu care s-a intalnit la Guvern.

"Si am constatat ca Arenele BNR, pentru care in negura istoriei nu mai exista nicio hartie (...), am inteles ca au fost scoase la vanzare, ca au un pret de 30 de milioane de euro, despre care eu cand au auzit m-am suit pe pereti. Mi se pare o crima ce se intampla. Macar deschideti-le pentru copii. (...) Banca Nationala a Romaniei, credeti ca ne putem gandi ca e si Banca Nationala a romanilor? Putea BNR sa lase acolo sa intre un investitor, sa o dea federatiei sau copiii faceau zgomot acolo si deranjau niste zei. Avem prea multi zei", a declarat Tudose.

Premierul a spus ca i-a intrebat pe Tiriac si Nastase cui ar fi date in administare Arenele daca ar fi cumparate, iar raspunsul este simplu - Primariei Capitalei.

"I-am intrebat foarte sincer daca o luam, o ia statul inapoi, o recuperam de la cei care au... Am putea sa o luam cu bani de la buget, cu toate ca Banca nu a cumparat-o cu bani de la familiile lor, ci tot din profitul obtinut din banii romanilor. Bun, dar o recuperam sa o redam circuitului sportiv. Trecem peste. O recuperam...unde o dam, cui o dam, cine sa o aiba in administrare? Solutia cred ca este simpla...la Primaria Capitalei cred ca e cel mai bine. Cred ca doamna primar general Gabriela Firea va sti sa o puna in valoare. Este o perla in mijlocul Bucurestiului. Poate fi o baza sportiva de renume. Mai mult, noi putem organiza acolo turnee la nivel mondial", a declarat premierul Tudose.

In emisiune a intervenit si Ion Tiriac.

"Arena o fi a BNR-ului, dar e si a noastra. Exista putine tari care au sau au avut doi numar 1 mondial. Noi nu avem nimic cu BNR sau cu domnul Isarescu. Noi vrem sa ne dea inapoi ceea ce al nostru. Cine suntem noi? Noi suntem fostii? Eu, domnul Nastase, doamna Ruzici care am fost cineva in tenis. Cine este doamna Halep? Noi am semnat acest apel. Ni s-a luat o baza care a fost a noastra", a afirmat Tiriac.

Ion Tiriac a anuntat recent ca vrea sa dea in judecata BNR, invocand nereguli la preluarea din 1991 a arenelor de tenis.

Guvernatorul BNR cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportiva Arenele BNR sa revina la Ministerul Tineretului si Sportului, in contextul in care in 1991 a trecut in proprietatea bancii contra sumei de 233.000 de dolari, potrivit unui anunt facut miercuri de ministrul Marius Dunca.

BNR a transmis, joi, la o zi de la acuzatiile lansat de omul de afaceri Ion Tiriac, ca terenul din strada Dr. Staicovici nr. 42-48, unde se afla Arenele BNR, este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobandit printr-un act de vanzare-cumparare de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti.