Simona Halep a fost elogiata de presa internationala dupa meciul cu Jelena Ostapenko din semifinalele turneului "Premier Mandatory" de la Beijing. Victoria cu 6-2, 6-4 in fata letonei i-a adus Simonei calificarea in finala competitiei, dar si primul loc in clasamentul WTA. "Ascensiunea ei intrerupe suprematia lui Garbine Muguruza, care a petrecut numai patru saptamani in aceasta pozitie", se arata pe site-ul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

VIDEO WTA Beijing: Simona Halep vs Jelena Ostapenko 6-2, 6-4/Calificare entuziasmanta in finala competitiei - Halep va fi noul numar 1 WTA

"Halep face istorie si devine al 25-lea lider WTA", a titrat site-ul WTA, care aminteste ca Simona Halep a devenit "prima jucatoare din tara sa care ajunge numarul 1 in lume".

Sursa foto: captura wtatennis.com

"Ascensiunea ei intrerupe suprematia lui Garbine Muguruza, care a petrecut numai patru saptamani in aceasta pozitie. Halep este a cincea femeie care ajunge pe locul 1, dupa Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova si Garbine Muguruza. Performanta sa vine dupa calificarea in a cincea finala din acest an, la Beijing. In ultimele 52 de saptamani, Halep a castigat Open-ul Madridului pentru al treilea titlu Premier Mandatory din cariera sa, a ajuns in finala la Roland Garros, Roma si Cincinnati si in sferturi la Wimbledon. In acest sezon a avut cinci victorii contra jucatoarelor din top 10 si a ajuns in sferturi in 11 din ultimele 13 turnee ale sale. La finalul Wimbledon-ului, Halep a devenit jucatoarea activa cu cea mai lunga perioada in care s-a aflat in top 10. A intrat intre primele zece jucatoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 si se afla acolo incepand de atunci", au descris cei de la WTA performanta jucatoarei din Constanta, conform Digi Sport.

L'Equipe: "Simona Halep a jucat meciul perfect in fata Jelenei Ostapenko. Emotia de la final a fost vizibila. Pentru ca romanca nu doar a ajuns in finala la Beijing, ci va fi de luni noul numar 1 mondial. Noua regina a clasamentului WTA va trebui sa astepte pentru a-si cunoaste adversara din finala de duminica, dintre Caroline Garcia si Petra Kvitova", a notat cotidianul francez.

"Halep zboara spre finala si devine noul lider mondial", a titrat si Gazzetta dello Sport. "Pentru a trece de Ostapenko si a deveni al 25-lea numar 1 in lume, Halep a avut nevoie de 75 de minute. Un 6-2, 6-4 fara istorie pentru o revansa contra letonei pentru finala de la Roland Garros. Halep este prima romanca aflata in fruntea clasamentului mondial", au scris jurnalistii italieni.

Marca: "Halep ii fura numarul 1 lui Garbine. Regimul lui Muguruza in fruntea clasamentului WTA se va incheia luni, zi in care Simona va deveni cel de-al 25-lea lider din istoria WTA. Romanca a profitat de retragerea Muguruzei si a ajuns in finala la Beijing, asigurandu-si primul loc. Muguruza si Halep se vor duela pentru primul loc din nou, la Turneul Campioanelor".

Daily Mail: "A treia oara (este a patra oara de fapt n.r.) cu noroc pentru Simona Halep. O va detrona luni pe Garbine Muguruza, dupa ce a invins-o pe Jelena Ostapenko si a ajuns in finala la Beijing".

"A reusit din a patra incercare. Simona Halep, care a pierdut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, i-a luat numarul 1 Garbinei Muguruza. Romanca a castigat cu 6-2, 6-4 in fata Jelenei Ostapenko in semifinale la Beijing si a obtinut punctele necesare pentru a deveni a 25-a jucatoare care urca pe tronul tenisului feminin. Halep devine primul numar 1 mondial dupa Ilie Nastase si este a saptea jucatoare care ajunge pe acest loc fara sa castige un Grand Slam dupa Kim Clijsters (n.r. - a castigat ulterior patru), Amelie Mauresmo (n.r. - a castigat doua ulterior), Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki si Karolina Pliskova. Halep a mai avut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, insa acum nu a tremurat si a dominat-o pe Ostapenko, reusind sa realizeze visul oricarei jucatoare, acela de a deveni numarul 1 mondial", a notat cotidianul spaniol As.

"Bucuria Simonei Halep de dupa meciul cu Jelena Ostapenko a aratat importanta victoriei de sambata. Romanca s-a impus in fata celei care a invins-o la Roland-Garros, iar de luni, 9 octombrie, va fi oficial noul numar mondial. Dupa trei esecuri, ea a reusit sa ajunga pe cea mai inalta treapta a tenisului feminin", a scris Le Figaro.

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open.

Simona este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului romanesc la simplu, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974.