Sorana Cirstea (44 WTA) nu a prins cea mai inspirata zi impotriva Jelenei Ostapenko (8 WTA), letona fiind per total jucatoarea mai buna. Aventura romancei la Beijing se opreste in sferturi, dupa un meci pierdut in doua seturi, scor 6-4, 6-4 (a durat o ora si 24 de minute).In semifinale, vom avea parte de o reeditare a ultimei finale de la Roland Garros: Simona Halep vs Jelena Ostapenko.

Sorana Cirstea, la BeijingFoto: wtatennis.com

WTA Beijing: Simona Halep vs Daria Kasatkina 6-2, 6-1/ Halep, en-fanfare in semifinale - Aproape de nivelul maxim

Mingea de meci a Jelenei Ostapenko:

  • Pentru parcursul de la Beijing, Cirstea va primi 149.138 de dolari si 215 puncte in ierarhia WTA de simplu.
  • Scorul intalnirilor directe a devenit 2-0 pentru Ostapenko, dupa victoria de vineri.
  • Sorana va reveni in TOP 40 WTA incepand de luni (n.r. pe 38).
  • Semifinala Simona Halep vs Jelena Ostapenko se va disputa sambata.

Cele mai importante momente ale partidei Sorana Cirstea vs Jelena Ostapenko:

Setul II

Setul a inceput cu Sorana la serviciu (1-0). Jelena ajunge la borna 6 duble greseli. Cu toate acestea, Cirstea nu o poate incurca: Sorana nu pare in cea mai buna zi: este tematoare si alege de multe ori varianta necastigatoare. Ostapenko stie ce are de facut, continua sa fie agresiva, iar Cirstea isi pierde inca o data busola si serviciul (2-1).

Fileul este astazi prietenul Soranei: mare parte din erorile nefortate apar dupa mingi care se opresc in plasa. Cirstea joaca in mare parte plat, iar mingea nu ajunge sa capete inaltimea suficienta pentru a trece in terenul advers. Jelena, care nu este la un nivel inalt astazi, se desprinde la 3-1, Sorana nu are ritm in executii...

Jelena comite mai multe erori, iar Sorana profita si egaleaza la 3 in setul al doilea. Totusi, Cirstea sta destul de mult la mana adversarei...Desi a condus cu 40-0, Sorana si-a pierdut serviciul: Jelena a fost incredibila la retur, a speculat "doi-ul" adversarei, iar game-ul i-ar revenit dupa ce a castigat cinci puncte la rand (4-3). Sorana a avut o minge de break, dar Jelena a anulat-o, iar acum letona se afla la un game distanta de calificarea in semifinalele de la Beijing (5-3). Jelena inchide meciul pe propriul serviciu (game alb), scor 6-4, dupa o ora si 24 de minute.

Setul I

Meciul a inceput cu Sorana la serviciu. Jelena si-a aratat intentiile ofensive inca din debutul partidei: a facut si punctele ei si uneori si pe ale adversarei, iar dupa un game intens disputat a facut break-ul. Letona se gandeste insa sa faca si cadouri (doua duble greseli), iar Sorana reuseste rebreak-ul (1-1).

Coordonatele nu s-au schimbat nici in game-ul cu numarul trei: Jelena loveste mingea din urcare, este foarte agresiva la retur, iar ajutata si de Sorana (a facut o dubla) a mai facut un break. Pana in acest moment, nu s-a castigat la serviciu (au fost doar break-uri).

Letona reuseste desprinderea dupa un prim game bun de serviciu: Jelena cauta liniile, loveste puternic, in plin, iar defensiva Soranei nu poate gasi raspunsul pe masura (3-1). Cirstea resimte momentul mai dificil, se precipita in unele schimburi, iar sub "asediul" loviturilor adversarei isi mai pierde inca o data serviciul (4-1). Sorana ii cere ajutorul antrenorului Adrian Cruciat, iar discutia da roade: Cirstea mai face un break (4-2). Din pacate, Sorana ramane fara joc castigat pe propriul serviciu, iar Ostapenko se afla la un game distanta de castigarea primului set.

In acest meci, mai usor se castiga contra serviciului: inca un break, Cirstea se apropie la 3-5. Pentru prima data in acesta partida, Sorana fructifica avantajul serviciului, iar tabela se modifica la 5-4 pentru castigatoarea de la Roland Garros. Ostapenko isi trece in statistica un game alb, iar primul set ii revine cu 6-4, dupa 36 de minute. Au fost multe erori de ambele parti, serviciul le-a functionat cu dificultate celor doua sportive.

Cirstea si Ostapenko s-au intalnit o singura data in circuitul WTA: la editia din acest an a US Open-ului (turul doi). Castig de cauza a avut sportiva din Letonia, scor 6-4, 6-4.

Invingatoarea acestei dispute se va duela in semifinale cu Simona Halep.

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $6,381,679. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye" si se desfasoara in perioada 30 septembrie - 8 octombrie 2017. Ultima castigatoare a fost Agnieszka Radwanska, iar la dublu perechea Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport si LiveText si Livescore la HotNews.ro.

Vezi aici tabloul feminin de simplu al competitiei de la Beijing.

Ultimele castigatoare de le Beijing:

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.