Mircea Lucescu a spus zilele trecute că Unirea Urziceni (în 2009) și Oțelul Galați (în 2011) au câștigat în culise titlurile de campioane ale României. „Il Luce” a primit o replică tăioasă din partea lui Ioan Sdrobiș, fost antrenor: „Trecutul lui e stricat, e pătat. Să nu mai vorbească el de blaturi și de aranjamente”.

Mircea LucescuFoto: PressFocus / Sipa Press / Profimedia

Context

Ioan Sdrobiș spune că Mircea Lucescu a făcut multe blaturi pe vremea comunismului

La scurt timp după cele spuse, Mircea Lucescu a primit un răspuns tăios din partea lui Ioan Sdrobiș.

Cel supranumit „Părintele” îi cere fostului său adversar din fotbal să nu mai comenteze despre blaturi și aranjamente, pentru că are (conform spuselor lui Sdrobiș) un trecut care a conținut din plin asemenea proceduri.

Retras de ani buni din fotbal, Sdrobiș este vehement atunci când vine vorba despre Mircea Lucescu, acesta precizând că știe prea bine cum aranja anumite meciuri cu ajutorul „ Miliției, cu politicul și cu arbitrajul”.

„Prea se crede Mafalda! Cum adică, Mircea Lucescu, marele Il Luce, tocmai el vorbește despre jocuri de culise, de aranjamente?! Incredibil.

Omul ăsta nu mai încetează! Îmbătrânește urât, tare urât! Păi, tocmai el vorbește, care e «tatăl» Cooperativei?! El care a inventat Victoria și Moreni, s-o mai încurce pe Steaua, că nu putea s-o bată pe Steaua?!

Eu i le-am tot spus public pe toate de-a lungul timpului, că știu ce a făcut, inclusiv de față cu mine. Cum să vină acum cu d-astea?! Grav e că el chiar crede ce spune. Chiar îmi pare rău pentru el, îi doresc numai bine, dar asta e deja boală curată” - Ioan Sdrobiș, pentru Gsp.ro.

Fostul antrenor a adus în discuție și un celebru meci dintre Oțelul Galați (Sdrobiș era antrenor secund al moldovenilor pe atunci) și Dinamo, din 1987.

„A venit Lucescu la noi în cabină, cu mai mulți jucători, să ne spună când să marcheze Cămătaru, ca să ia Gheata de Aur. Ne-a zis și scorul, să fie 3-3. Pe vremea aia venea cu Miliția, cu politicul și cu arbitrajul. Și câte altele nu mi-a făcut.

Se dă el acum marele sfătuitor și marele corect, când știe foarte bine ce a făcut?! Mai bine și-ar vedea de bătrânețea lui, că suntem de-o vârstă, ne despart numai câteva luni.

S-a dus repede acum să dea sfaturi la Dinamo, să îl vadă lumea. Păi, poate că d-aia s-au unit alte echipe împotriva lor, să-i retrogradeze. I se întoarce ce a făcut el în fotbalul românesc

Să stea în banca lui. Și dacă ar fi adevărat ce zice, să spună asta unul care a fost corect, nu el. A făcut și lucruri bune pe la națională, uite că pot să recunosc, dar a făcut și atâtea aranjamente.

Trecutul lui e stricat, e pătat. Să nu mai vorbească el de blaturi și de aranjamente! Puțin bun-simț ar lăsa o imagine mai frumoasă măcar acum, la bătrânețe”, a completat Ioan Sdrobiș pentru sursa citată.

Născut pe 29 iulie 1945, în București, Mircea Lucescu a pregătit de-a lungul carierei echipele Corvinul Hunedoara, naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Regianna, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit St. Petersburg, naționala Turciei și Dinamo Kiev.