Simona Halep este in semifinalele turneului "Premier 5" de la Cincinnati, dupa o victorie in doua seturi impotriva jucatoarei Johanna Konta, scor 6-4, 7-6(1). Halep a ratat cinci mingi de meci inainte de a inchide partida cu britanica, dupa o ora si 50 de minute de la startul disputei.

Simona Halep, invingatoare in fata Johannei KontaFoto: Captura YouTube

Ce a spus Simona Halep dupa victoria cu Johanna Konta:

"Amandoua am jucat bine in aceasta seara. Am fost din nou foarte aproape sa inchei mai repede setul secund, dar cred ca am fost un pic prea nervoasa. Ma bucur insa de acest moment, cred ca am dat tot ce am avut.

A fost o placere sa joc in fata voastra si va multumesc pentru atmosfera frumoasa. In tie-break, mi-am spus ca am fost in aceeasi situatie cu cateva saptamani in urma si am vrut sa intru mai decisa si sa fiu agresiva cum am fost tot meciul. Cred ca am facut-o bine daca am terminat tie-break-ul atat de rapid.

Am jucat cu Sloane in urma cu doua saptamani, am castigat acel meci, dar nu a fost usor, Stiu ca este o adversara dificila, foarte puternica. O sa fie o mare provocare. Dar vreau sa revin si sa joc pe acest teren, unde m-am simti foarte bine si, cu siguranta, o sa dau tot ce am mai bun" - Simona Halep.

In semifinale, Halep va evolua cu Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiara a unui wild card.

Ele se vor duela a doua oara in aceasta luna. Pe 1 august, romanca a invins-o, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americanca, in turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington. Scorul general al intalnirilor directe dintre ele este de 4-2, pentru Halep.

Rezumatul partidei Simona Halep vs Johanna Konta: