Simona Halep a parasit turneul de la US Open in faza sferturilor de finala, unde a fost invinsa de Serena Williams. Parcursul romancei a fost remarcat intr-o analiza publicata de site-ul oficial al circuitului WTA: "Pe teren, Halep este in forma vietii ei in acest moment. Imbunatatirile in jocul ei au fost vizibile la New York, atat la deplasarea in teren, cat si la apetitul ofensiv".

Simona HalepFoto: usopen.org

Jurnalista Courtney Nguyen a notat 10 concluzii referitoare la competitia de la New York, iar Simona Halep se afla printre sportivele remarcate, alaturi de campioana Angelique Kerber, finalista Karolina Pliskova si letona Anastasija Sevastova.

Simona Halep si-a regasit cea mai buna forma

"Ah, cruzimea tablourilor de concurs. Pe teren, Halep este in forma vietii ei in acest moment, dar esueaza in a repeta semifinala jucata in 2015, cedand in trei seturi in fata Serenei Williams. Pentru o jucatoare predispusa la infrangeri-surpriza in fata unor adversare cu clasament inferior, este de remarcat ca, dupa Roland Garros, a pierdut doar trei partide, in fata lui Kerber (Wimbledon, Cincinnati) si a Serenei Williams (US Open)", se arata pe site-ul WTA.

"Imbunatatirile in jocul ei au fost vizibile la New York, atat la deplasarea in teren, cat si la apetitul ofensiv. A reusit sa se sustraga vartejului emotional in care se lasa inghitita adesea si si-a revenit rapid. Toate acestea sunt semne pozitive si in ciuda faptului ca a fost eliminata in sferturi, Halep ar trebui sa fie multumita de progresul pe care l-a avut pe timpul verii.", conchide Nguyen.

Parcursul Simonei Halep la US Open:

Turul I - Simona Halep: victorie in 59 de minute cu Kirsten Flipkens (6-0, 6-2)

Turul II - Simona Halep: victorie intr-o ora si 27 de minute cu Lucie Safarova (6-3, 6-4)

Turul III - Simona Halep: victorie in doua ore si sapte minute cu Timea Babos (6-1, 2-6, 6-4)

Optimi - Simona Halep: victorie intr-o ora si 38 de minute cu Carla Suarez Navarro (6-2, 7-5)

Sferturi: - Simona Halep a pierdut in fata Serenei Williams, scor 6-2, 4-6, 6-3, dupa doua ore si 14 minute.

In urma turneului de la US Open, au avut loc schimbari la varful clasamentului, Angelique Kerber detronand-o pe Serena Williams care, "in forma maxima, ramane reperul sportului alb, invincibila", dar este "mai vulnerabila decat inainte atunci cand intra pe teren cu jocul de avarie, de nivel B".

Nguyen a remarcat si parcursul danezei Caroline Wozniacki, creditand-o cu sanse de a reintra in Top 20 pana la sfarsitul anului. La inceputul competitiei de la New York, jucatoarea din Danemarca ocupa locul 74 in clasamentul WTA. Wozniacki a ajuns pana in semifinale la US Open, unde a fost invinsa de Angelique Kerber, si a revenit in primele 30 de jucatoare ale lumii.