Jucatoarea romana Irina Camelia Begu a pierdut in semifinalele turneului WTA de la Roma in fata liderului mondial Serena Williams, scor 4-6, 1-6. Ulterior perechea Irina Begu/Monica Niculescu a fost invinsa in semifinalele probei de dublu de favoritele 1, Martina Hingis si Sania Mirza, scor 6-3,6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intalnirea Irinei cu Serena a durat mai putin de o ora si jumatate. Irina s-a tinut aproape in primul set, in care a reusit doua breakuri. In actul doi, desi a inceput cu un break, Begu a pierdut sase gameuri la rand.

Pentru prezenta in semifinale, Begu va primi 107.860 de euro si 350 de puncte WTA. In acest turneu, romanca le-a eliminat pe Victoria Azarenka (Belarus, locul 6 WTA) si Darya Kasatkina (Rusia, 33 WTA).

Begu (35 WTA) traverseaza una din cele mai bune perioada ale carierei, jucatoarea nascuta la Bucuresti fiind prezenta in premiera in semifinalele turneului "Premier 5" de la Roma.

Williams va disputa ultimul act impotriva jucatoarei Madison Keys (care a invins-o pe Garbine Muguruza 7-6, 6-4), prima finala afro-americana din istoria Internationalelor Italiei