Irina-Camelia Begu a reusit sa se califice in turul doi al turneului WTA de la Charleston, SUA, dupa ce a invins-o pe Caroline Garcia, scor 6-4, 2-6, 7-6(3). Desfasurarea partidei nu i-a convenit sportivei din Franta, aceasta fiind acuzata ca ar fi numit-o pe Irina "tiganca nenorocita".

Irina BeguFoto: bcropen.ro

La scorul de 5-5, in setul decisiv, Caroline ar fi vorbit in directia staff-ului sau, cuvintele sale fiind captate de microfoanele de fond.

Conform tennisforum.com si bolamarela.pt, Caroline ar fi rostit cuvinte urate la adresa adversarei sale: "Pierd in fata acestei tiganci nenorocite, o sa vezi" ("Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir" / "I successfully lose against this gypsy bitch, you'll see").

UPDATE 2: "Un comportament corect Si profesionist este cel mai important pentru WTA Si nimic altceva nu este acceptabil. Dupa o investigatie amanuntita, am aflat ca nu exista fapte care sa sustina aceste acuzatii. Cazul este inchis" - Steve Simon, directorul WTA.

UPDATE Irina Begu a precizat marti seara, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca nu a auzit nicio jignire la adresa ei din partea frantuzoaicei in timpul meciului:

In urma numeroaselor telefoane primite si a informatiilor aparute in presa as dori sa clarific cateva lucruri legate de presupusele declaratii ale Carolinei Garcia:

1. Personal eu nu am auzit acest lucru si nici nu am vazut vreo inregistrare care sa certifice acest lucru. Daca aceste declaratii au fost facute cu siguranta WTA va analiza situatia si va lua masurile corespunzatoare.

2. Fiind inca in timpul turneului toata atentia mea se indreapta catre tenis(antrenamente, recuperare, meciuri), as dori sa ma concentrez pe activitatea mea si sa las deoparte alte lucruri care ma pot influenta in sens negativ.

Va multumesc,

Irina

La randul sau, antrenorul Irinei Begu, Adrian Cruciat, a declarat marti ca nu auzit cuvintele jignitoare ale Carolinei Garcia la adresa elevei sale, scrie Mediafax. Fostul tenismen nu a facut deplasarea alaturi de Begu si a urmarit meciul din fata televizorului, dar crede ca ipoteza lansata de publicatia portugheza Bola Amarela nu este reala. "99% nu este reala aceasta informatie. Garcia a mai avut meciuri pe muchie de cutit cu Irina si nu s-a pus niciodata problema de asa ceva. In timpul comentariului, nu am auzit nimic. Am vorbit cu Irina. Caroline nu a incercat sa o contacteze, iar ea este concentrata pe turneul de la Charleston", a declarat Adrian Cruciat pentru Digi Sport.

Dupa doua ore si 46 de minute, Irina s-a impus in trei seturi. A fost a treia intalnire dintre cele doua sportive, Begu conducand cu 2-1 la general.

Pentru accederea in turul secund al competitiei din Statele Unite ale Americii, Irina Begu va primi 30 de puncte WTA si un cec in valoare de 4.585 de dolari.