Tatal Simonei Halep a anuntat sambata seara ca sportiva se va opera in perioada urmatoare si va fi nevoita sa ia o pauza de cel putin o luna. Intr-un interviu pentru Dolce Sport, Stere Halep a declarat ca Simona "are o deviatie de sept si trebuie sa se opereze cat de curand", iar in urma interventiei "cam o luna, o luna si jumatate trebuie sa faca repaus total pentru a-si reveni complet".

Simona Halep a parasit Australian Open din turul intaiFoto: ausopen.com

"A avut o perioada foarte critica de oboseala Simona, a navalit peste ea si raceala... si problema cu tendonul. A avut probleme si la stomac, acum si cu urechea... Are o deviatie de sept si trebuie sa se opereze cat de curand. A intrat intr-un regim maxim, deci va face o pauza mai lunga, pentru ca nu se poate sa continue asa! Ea a tras de ea, pentru ca asa este Simona, vrea sa faca totul, dar pana la urma oboseala isi spune cuvantul si mai ales si accidentarile care au fost...

Deviatia de sept nu e prea grava, dar oricum necesita un timp mai lung. Cam o luna, o luna si jumatate trebuie sa faca repaus total pentru a-si reveni complet.

Inca nu stiu ce decizie va lua. Simona va anunta ce va face si cum va face", a declarat Stere Halep pentru Dolce Sport.

Simona Halep, numarul 2 WTA, a fost eliminata de la Australian Open inca din primul tur. Intrebata dupa infrangere unde va evolua in urmatoarea perioada, Halep a mentionat ca "la Fed Cup (n.r. impotriva Cehiei, la Cluj, pe 7 si 8 februarie 2016), iar apoi la Dubai si probabil la Doha".