​A avut un final de an incredibil, aratand ca este intr-o forma de invidiat. Novak Djokovic este omul momentului in tenisul de camp mondial, jucatorul din Serbia impresionand si la Turneul Campionilor. "Nole" are o mare dorinta pentru 2015: vrea sa castige in premiera Roland Garros-ul, singurul trofeu important care ii lipseste din palmares.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum sunt in varful carierei. Fizic ma simt excelent, sunt extrem de motivat sa joc la nivel inalt. Voi lupta si sezoanele viitoare pentru locul 1 ATP.

Roland Garros este, a fost si va fi cel mai mare obiectiv pe care il am. Este un titlu pe care voi incerca, in continuare, sa-l castig" - Novak Djokovic.

Sarbul a bifat pe zgura pariziana o semifinala (2013) si o finala (2014). A fost invins de fiecare data de Rafael Nadal (a triumfat de noua ori la Roland Garros).

In 2014, Novak Djokovic a castigat 7 turnee, printre acestea aflandu-se si Wimbledon-ul.

"Nole" a terminat pentru a treia oara un sezon competitional pe prima pozitie a ierarhiei, performanta cu care l-a egalat pe Rafael Nadal. De-a lungul timpului, sarbul a castigat sapte turnee de Grand Slam: de patru ori Australian Open, o data US Open si de doua ori Wimbledon-ul.

In 2014, Novak Djokovic a inregistrat 61 de victorii si 8 infrangeri, castigand 14,250,527 milioane de dolari.