Echipa feminina de tenis a Romaniei conduce Serbia cu scorul de 1-0 in play-off-ul pentru Grupa Mondiala a Fed Cup, dupa ce Sorana Cirstea a invins-o pe Ana Ivanovic cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, sambata, in primul meci de simplu al intalnirii. Cirstea (27 WTA) a inceput slab meciul si a fost condusa cu 3-0 de Ivanovic, cea mai buna prietena a sa, a revenit la 2-3, dar in cele din urma a cedat setul cu 3-6, dupa un ultim ghem foarte disputat, Sorana ratand nu mai putin de cinci mingi de break la 3-5.

Sorana CarsteaFoto: AGERPRES

Setul secund a fost dominat clar de romanca, Sorana Cirstea castigand cu un neasteptat 6-1. In decisiv, sarboaica, numarul 12 mondial, a inceput mai bine, a condus cu 2-0, dar Cirstea a avut un reviriment fantastic, reusind sase ghemuri la rand, salvand cinci mingi de break si inchind cu un as.

Al doilea meci de simplu va fi intre Simona Halep si Bojana Jovanovski, iar duminica vor avea loc partidele Halep - Ivanovic (ora 12,00) si Cirstea ¬ Jovanovski, precum si partida de dublu, intre perechile Irina Begu/Monica Niculescu si Jovana Jaksic/Nina Stojanovic.

Cirstea (27 WTA) pierduse ambele meciuri directe cu Ivanovic (12 WTA), in 2008, in primul tur la Australian Open, cand sarboaica s-a impus cu 7-5, 6-3, si in 2010, la Linz, in primul tur, cand Ana a castigat cu 6-2, 6-0.