Monica Niculescu (locul 31 in clasamentul WTA) a fost eliminata in "sferturile" turneului de la Doha (dotat cu premii totale in valoare de 2,168 milioane de dolari), jucatoarea din Romania fiind invinsa de Samantha Stosur (scor 6-2, 2-6, 6-3).

Monica Niculescu Foto: usopen.org

Setul I

Stosur a lovit puternic, a servit bine si nu a dat nicio sansa adversarei. Sportiva din Australia a dictat ritmul setului intai, unul castigat fara emotii: 6-2 (Samantha a condus la un moment dat cu 5-0).

Setul II

Niculescu surprinde in debutul setului doi: face break in primul game, iar scorul devine 2-0 dupa ce se impune si pe propriul serviciu. Monica devine mult mai agresiva, loviturile sunt precise, iar tabela arata un incredibil 5-1 in favoarea sa (a mai reusit un break). Niculescu se impune cu 6-2, iar meciul se duce in decisiv.

Setul III

Inceputul setului al treilea a fost, din pacate pentru Monica, unul in care Samantha a condus ostilitatile in special datorita fortei loviturilor. Dupa ce a fost condusa cu 3-1, Niculescu a revenit superb si a egalat situatia la trei. Stosur si-a revenit insa rapid, iar castigatoarea de la US Open (din 2011) s-a impus cu 6-3 si a obtinut calificarea in semifinale.

Pentru performanta de la Doha, Niculescu va primi un cec de 44.250 de dolari si 225 de puncte in clasamentul WTA.