Andy Murray a castigat turneul ATP de la Tokyo, dotat cu premii totale de 1,1 milioane de dolari, dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-0, pe Rafael Nadal.

Murray il invinge pe NadalFoto: Reuters

Nadal a inceput mai bine finala cu Murray, ibericul castigand primul set cu 6-3. Britanicul a revenit insa spectaculos in joc, obligandu-l pe Rafa sa greseasca din ce in ce mai mult.

Andy a egalat situatia pe tabela, a castigat setul al doilea cu 6-3, iar in decisiv nu a avut rival: s-a impus cu 6-0.

"Sunt multumit de jocul meu, in special de cel practicat in al treilea set. Mi-am propus sa termin anul pe locul al treilea in clasamentul ATP, iar momentan sunt in grafic", a declarat Andy Murray dupa succesul de la Tokyo.

"Andy a jucat extraordinar astazi (nr. duminica) si a meritat pe deplin sa castige. Nu am pierdut prea multe seturi cu 6-0 in cariera mea, as fi preferat sa nu se intample. In setul al treilea, Murray a jucat la un nivel mult superior mie. Trebuie sa accept acest lucru" - Rafael Nadal.

Demn de mentionat este faptul ca aceasta este prima victorie a lui Murray dupa cinci infrangeri consecutive in fata lui Nadal (US Open, Wimbledon, Roland Garros, Monte Carlo si Barclays ATP World Tour).