Nationala de baschet masculin a Romaniei a fost invinsa vineri, la Torino, de reprezentativa Italiei, cu scorul de 75-70 (42-28), in primul meci din grupa D a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2019, transmite News.ro.

Baschet masculinFoto: frbaschet.ro

Pentru Romania au marcat Cate 16 puncte, Watson 14, Moldoveanu 10, Orbeanu 8, Paliciuc 7, Kuti 6, Torok 4, Mandache 3, Darwiche 2, iar de la Italia s-au remarcat Della Valle si Aradori, cate 16 puncte.

La meciul de la Torino au asistat cateva zeci de fani stabiliti in Italia, care au incurajat nationala.

Tricolorii evolueaza in aceste preliminarii cu un nou antrenor, Zare Markovski, macedoneanul fiind secondat de Mihai Silvasan si Hristu Sapera. De asemenea, vineri s-a consemnat si debutul oficial la nationala Romaniei al americanului naturalizat Giordan Watson.

Tot vineri, in celalalt meci din grupa D, Olanda - Croatia, scor 68-61 (33-35).

A doua partida a Romaniei din grupa D va avea loc duminica, la BT Arena din Cluj-Napoca, in compania Olandei (ora 19.00).

Biletele s-au pus deja in vanzare, pe trei categorii, cu preturi de 10 lei, 15 lei si 20 de lei, in functie de pozitionarea in sala.

Programul complet al tricolorilor in grupa D este urmatorul: Italia - Romania (24 noiembrie), Romania - Olanda (26 noiembrie), Croatia - Romania (23 februarie 2018), Romania - Italia (26 februarie), Olanda - Romania (28 iunie) si Romania - Croatia (1 iulie).

Primele trei clasate in fiecare din cele opt grupe se vor califica in faza urmatoare a preliminariilor europene.

Cupa Mondiala din 2019 va avea loc in China.