Radu Naum a publicat in ultimele zile doua texte de opinie (http://blogsport.gsp.ro/naum/2009/09/21/asta-e/) in care explica ratiunile pentru care Becali este atat de prezent in cadrul unor talk-show-uri sportive. Cum foarte bine sesizeaza Radu, Becali controleaza informatia despre Steaua, astfel ca ajunge sa apara la TV mai mult decat reclamele la Orange.

Astazi, Gazeta Sporturilor publica sub semnatura lui Costas Mincu un text (http://www.gsp.ro/gsp-special/media/audienta-calitate-mistificare-156602.html) in care Cristian Geambasu si Catalin Tolontan discuta despre fenomenul “Becali la TV”.

Autorul textului vine cu cifrele de audienta si demonstreaza ceea ce Geambasu numeste o “ipocrizie” a unei parti importante a publicului televiziunilor de sport. Concret, prezenta in talk-show-uri a lui Becali este contestata, dar totusi starneste interes evident printre telespectatori.

Catalin Tolontan vorbeste despre propria incapacitate de-a face ceea ce fac moderatorii de TV si, prin urmare , nu-i judeca. Nicio problema. Mai ales ca el, la ziar, a scazut constistent spatiul acordat patronilor si presedintilor de club in favoarea jucatorilor si antrenorilor.

Totusi, nici Catalin, nici Cristian, nici Radu nu vorbesc despre un lucru mai deranjant pentru public decat prezenta in exces a lui Becali la TV.

Nu se vorbeste despre atitudinea unor ziaristi din timpul interventiilor lui Becali Exista foarte multe texte scrise in care patronul Stelei este criticat pentru faptele si mai ales comportamentul sau, dar foarte putine reactii concrete in momentul in care acestea se produc.

Reactiile ar trebui sa vina de la ziaristii din studio. Aproape orice emisiune are un moderator si macar un invitat, care de cele mai multe ori este ziarist.

Inteleg ca moderatorul are interesul sa-l tina pe Becali cat mai mult la telefon pentru ca emisiunea sa aiba audienta si pentru ca postul rival sa nu-l bage in direct, dar e mai putin de inteles acel “aveti dreptate, domnule Becali” rostit la nesfarsit de unii dintre ziaristii – invitati.

Sau lipsa de reactie critica a acestora vizavi de ceea ce vorbeste patronul Stelei in direct.

Omul acesta a ajuns sa debiteze mai multe prostii necontrazise decat Ceausescu si foarte putini ziaristi ii ofera replica.

In aceste conditii, n-ar trebui sa ne mai miram ca publicul acela ipocrit posteaza pe bloguri mesaje in care suntem intrebati cati bani ne-am luat de la Becali, ca ne e frica de el, ca suntem de doi lei, ca n-avem personalitate.

PS: Victor Becali sesiza ieri la gspTV ca reactia presei vizavi de supozitia ca Horia Ivanovici a trucat acea inregistrare cu fotbalistul Stelei a fost extrem de subtire.

Inca un prilej sa ne stricam singuri imaginea si sa convingem o bucata zdravana a publicului ca noi suntem ipocritii.