Torta olimpica a fost aprinsa in Grecia, la Olimpia, itinerariul acesteia urmand sa se incheie in ziua de 8 august, la Beijing, odata cu ceremonia inceperii Jocurilor Olimpice. Manifestarea nu a fost lipsita de incidente, trei protestatari incercand sa intrerupa discursul lui Liu Qi, responsabilul chinez al Comitetului de Organizare.

Flacara olimpica a fost aprinsa in cadrul unei ceremonii care a avut loc intr-o zona apartinand fostei Grecii Antice, avand printre gazde pe actrita Maria Nafpliotou si pe atletul grec Alexandros Nikolaidis, medaliat cu argint la JO din Atena (2004).

Buna desfasurare a evenimentului a fost intrerupta, pret de cateva minute de trei contestatari care purtau un steag si care au incercat sa scoata in evidenta faptul ca in China nu sunt respectate drepturile omului: "Boicotati tara care incalca drepturile omului", a fost mesajul infatisat de cei doi.

De mentionat ca televiziune publica din China a intrerupt pentru cateva minute transmisia in direct a evenimentului in momentul respectivului incident.