​Situație inedită în Grupa 1 din Liga A aparținând Ligii Națiunilor la fotbal, în care clasamentul a fost răsturnat de cei mici, după primele două runde.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Lider este Danemarca, 6 puncte, națională urmată de Austria (3 puncte), selecționată care vineri, 10 iunie, de la ora 21:45, înfruntă Franța, la Viena, în cea de-a treia etapă din faza grupelor. Campioana lumii are un singur punct, la fel ca și vicecampioana mondială, Croația.

După ce a umilit Croația, echipa care termina pe locul 2 la CM din Rusia 2018, Austria a cedat în fața danezilor, la partida de luni seară.

Iar despre Austria nu se poate spune că este vreo mare forță mondială. A ratat barajul pentru turneul final din Qatar, cedând în semifinalele play-off-ului, scor 1-2, în fața Țării Galilor.

Singurele nume cu rezonanță din tabăra Austriei sunt fundașul David Alaba, campion european cu Real Madrid, mijlocașul ofensiv Marcel Sabitzer, element secundar la Bayern Munchen, și Marko Arnautovic, care, la 33 de ani, își trăiește finalul de carieră la Bologna, în Serie A.

La cârma naționalei, oficialii federației au schimbat un german cu un alt neamț. Ralf Rangnick a făcut praf situația la Manchester United, dar a primit credit din partea austriecilor, care înainte de asta i-au făcut vânt lui Franco Foda, aflat din 2018 la cârma reprezentativei din Țara Valsului.

Campioana mondială pare încurcată serios de competiție. Vedetele echipei ar fi vrut să fie în vacanță la ora disputării jocurilor, în loc să alerge, pe o căldură sufocantă, după minge.

Antrenorul Didier Deschamps a sesizat lipsa de chef a unora și a trimis pe teren multe nume noi. De aici și rezultatele nesatisfăcătoare.

Oricum, Franța se pregătește de o schimbare majoră pe banca tehnică, dar asta nu va avea loc mai devreme de finalul Cupei Mondiale din Qatar, când se estimează că Zinedine Zidane îi va lua locul lui Didier Deschamps.

Ultimele două dueluri directe dintre Austria și Franța s-au încheiat cu scorul de 3-1. În 2008 a învins Austria, acasă, în preliminariile Cupei Mondiale, iar în retur s-a impus Franța, printre marcatori aflându-se Karim Benzema, actualul star al „cocoșilor”. Ambele echipe au terminat grupa în spatele liderului Serbia.

Mai în urmă, cele două s-au înfruntat în 2007, 1-0 Franța, dar și în campania de pomină dusă în anii 1992 și 1993, când, deși a câștigat în fața Austriei cu 1-0 și cu 2-0, Franța a ratat calificarea la Mondialul american, terminând după Suedia și după „coșmarul” Bulgaria.

Superbet are cota 16 pentru 1-3 scor corect.

Austria vs Franța Cotă


1-3 scor corect
16


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol