Problemele celor de la Red Bull din timpul Marelui Premiu al Coreei de Sud i-au ajutat pe principalii contracandidati la titlul mondial, Ferrari si McLaren. Abandonul lui Vettel de pe primul loc i-a adus in culmea fericirii pe mecanicii echipelor rivale, insa bucuria lor l-a enervat pe fondatorul si patronul echipei Sauber, Peter Sauber, care a criticat cele doua echipe.

Ghinion pentru Red Bull in Coreea de SudFoto: Reuters

Pilotii de la Red Bull, Mark Webber si Sebastian Vettel, au plecat din prima linie in Marele Premiu al Coreei de Sud. Daca pe Webber l-a costat scump o greseala, Vettel nu a avut ce face cand motorul i-a luat foc, cu zece tururi inainte de final. Televizinile au aratat dupa cele doua abandonuri reactiile de incantare ale celor de la Ferrari si McLaren, reactii care, in viziunea lui Peter Sauber, nu au fost "sportive".

"Au fost imagini ce nu mi-au placut deloc. A fost un gest nesportiv din partea lor", a declarat elvetianul pentru Blick.

Ferrari si McLaren au beneficiat de abandonurile celor de la Red Bull, astfel ca Fernando Alonso si Felipe Massa, ambii de la Ferrari, au terminat cursa pe primul, respectiv al treilea loc, in timp ce britanicul Lewis Hamilton a incheiat pe locul al doilea.