Afla Romeo a luat decizia de a reveni in Formula 1, dupa cum a anuntat marca italiana. Astfel, Alfa Romeo va face parte dintr-un parteneriat intre Ferrari si echipa Sauber. Team-ul elvetian se va numi din sezonul viitor Alfa Romeo Sauber F1 Team. Intelegerea include o "cooperare tehnologica si comerciala strategica" si un "schimb de inginerie si know-how tehnic", a aratat Sauber, intr-un comunicat, citat de News.ro.

Alfa Romeo logoFoto: Alfa Romeo

"Aceast acord cu Sauber F1 Team este un pas important in reformarea marcii Alfa Romeo, care va reveni in Formula 1 dupa o absenta de peste 30 de ani. O marca de poveste care a facut istorie in acest sport, Alfa Romeo se alatura altor importanti constructori auto care participa in Formula 1. Marca insasi va profita de schimbul de tehnologie si know-how strategic, ca partener al unei echipe, Sauber, cu o experienta de necontestat", a declarat presedintele Ferrari, Sergio Marchione.

In cadrul acestui parteneriat, Sauber spera sa obtina semnatura pilotului Charles Leclerc, membru al Ferrari Driver Academy. Pilotul din Monaco, in varsta de 20 de ani, a castigat in sezonul 2017 seria "anticamera" a F1, Formula 2.

Constructor, dar si furnizor de motoare, Alfa Romeo a fost in Formula 1 de la prima editie a Campioantului Mondial de Formula 1, in 1950. Giuseppe Farina a castigat titlul mondial in 1950, la volanul unei Alfa Romeo 158, iar Juan Manuel Fangio, in 1951, cu Alfa Romeo 159. Intre 1952 si 1978 nu a mai participat in calitate de constructor, revenind in 1979 ca Autodelta, devenita ulterior Malboro Team Alfa Romeo si Benetton Team Alfa Romeo, pana la ultima participare, in 1985. Ca furnizor de motoare, Alfa Romeo a fost prezenta in F1 pana in 1988 si a colaborat cu echipe ca Brabham si Ligier.

Compania Alfa Romeo face parte, incepand din 1986, din grupul Fiat, care detine si Ferrari.

Sauber a terminat sezonul 2017 al Campionatului Modnial de Formula 1 pe ultimul loc, din zece echipe participante.