Nico Rosberg a uimit, vineri, lumea sportului dupa ce a anuntat ca se retrage din Formula 1, la doar cateva zile dupa ce a cucerit primul sau titlu de campion mondial din Marele Circ, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In cei 25 de ani de cand particip la curse, scopul meu unic, visul meu, a fost sa devin campion mondial de Formula 1. Prin munca grea si multe sacrificii, mi-am atins obiectivul. Mi-am urcat "muntele", iar acum sunt in varf" - Nico Rosberg intr-o postare pe contul personal de Facebook.

"Duminica dimineata, inainte de startul cursei de la Abu Dhabi (Grand Prix-ul in urma caruia a devenit campion mondial) ma gandeam ca ar putea fi ultima mea cursa in Formula 1. Am luat decizia finala luni" - Nico Rosberg.

"Dupa ce m-am gandit, prima persoana careia i-am spus a fost Vivian, apoi Georg (Nolte, din echipa de management a celor de la Mercedes), iar apoi lui Toto Wolf. Acum doar ma bucur de moment. Este timpul sa savurez urmatoarele saptamani, sa ma gandesc la ce am facut si sa ma bucur de fiecare experienta. Apoi, ma voi duce spre un alt capitol al vietii mele, sa vad ce mi se rezerva", a conchis Nico.

Nascut pe 27 iunie 1985, la Wiesbaden, in Germania de Vest, Nico a crescut la Monaco, acolo unde isi are si resedinta. A inceput sa practice kartingul la sase ani. Are dubla cetatenie: germana si finlandeza.

Nico Rosberg este fiul finlandezului Keke si a germancei Sina. S-a nascut la doar patru zile dupa ce tatal sau a castigat Grand Prixul de la Detroit, in 1985. Nico Rosberg a crescut la Monaco, acolo unde locuieste si in prezent impreuna cu sotia Vivian si cu fiica Alaia. Vorbeste cinci limbi straine, dar nu si finlandeza, limba materna a tatalui sau.

Nico Rosberg si-a facut debutul in Formula 1 in anul 2006, la MP din Bahrain, la volanul celor de la Williams.

Nico Rosberg a venit la Mercedes in anul 2010, sezon in care a fost coechipier cu Michael Schumacher. Nico a incheiat sezonul cu 142 de puncte, in timp ce Schumi a adunat doar 72.

Dupa ce a castigat titlul mondial, Nico Rosberg a intrat pe lista selecta a celor care au castigat coroana mondiala in familie: atat tatal, cat si fiul - Keke Rosberg s-a impus in anul 1982. Pe lista mai figureaza britanicul Damon Hill (Williams - 1996) si Graham Hill (1968, Lotus).

Mercedes a anuntat, prin vocea sefului Toto Wolff, ca ii respecta decizia lui Nico Rosberg.

In urma acestui anunt al lui Nico, numarul pilotilor care au spus adio Formulei 1 in 2016 s-a marit la trei: Felipe Massa, Jenson Button si Nico Rosberg.