Actorul Tom Cruise va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care va avea loc în data de 11 august, pe Stade de France, informează RMC Sport.

Jocurile Olimpice de la ParisFoto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Tom Cruise, vedetă a ceremoniei de închidere a JO de la Paris - Ar urma să facă trecerea spre JO 2028 de la Los Angeles

Capul de afiş al filmului „Misiune imposibilă” a fost filmat pentru această secvenţă foarte specială, care va face trecerea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028.

După două săptămâni de competiţie în Franţa, a XXXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice se va încheia duminică, 11 august, la ora locală 21:00 (o oră mai târziu în România).

Caietul de sarcini al Comitetului Internațional Olimpic include întotdeauna un moment pentru viitorul oraş gazdă.

În culise, organizatorii din Los Angeles 2028 se gândesc la acest moment, care ar trebui să le permită să treacă la următoarele Jocuri Olimpice.

De exemplu, în timpul Jocurilor de la Tokyo, Parisul a difuzat un film cu BMX pe acoperişurile clădirilor din capitală.

Potrivit informaţiilor RMC Sport, Tom Cruise va fi unul dintre personajele principale la ceremonia de închidere. În noaptea de 25 spre 26 aprilie, actorul american a fost văzut pe străzile Parisului de către curioşi.

Aflat pe motocicletă, cu părul în vânt, starul din saga „Misiune imposibilă” a făcut o serie de manevre pe străzile înguste ale capitalei, în apropiere de Arcul de Triumf.

O maşină se afla în faţa actorului, aflat în plină viteză pe motocicleta sa, cu un detaliu important: un steag alb pe spatele motocicletei.

Scena a fost relatată intens pe reţelele de socializare, provocând reacţii din partea internauţilor şi a presei. Legătura a fost făcută rapid cu filmările pentru „Mission Impossible”, care va fi lansat în 2025.

Dar nu acesta este motivul pentru care actorul american se afla acolo, notează RMC Sport.

Tom Cruise se afla în plin proces de filmare a unei secvenţe care, în timpul ceremoniei de închidere a JO de pe Stade de France, ar trebui să permită trecerea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028.

Steagul alb ar trebui să permită realizarea unor incrustaţii post-producţie, un procedeu deja utilizat pe Turnul Eiffel în iunie 2021, chiar înainte de trecerea la Tokyo.

În acea seară, actorul a fost văzut, de asemenea, pe podul Bir-Hakeim, situat între arondismentele 15 şi 16.

Mijloacele utilizate pentru această filmare au fost mai puţin importante decât cele folosite pentru filmarea unui film precum „Mission Impossible”.

Cu Tom Cruise ca vedetă a ceremoniei de închidere, Jocurile Olimpice au o nouă savoare. Spectacolul oferit pentru aceste momente finale este întotdeauna mai puţin impresionant decât la ceremonia de deschidere.

Şi, ca fapt divers, nu este prima dată când Tom Cruise participă la un eveniment olimpic. În 2004, actorul a purtat flacăra la Los Angeles, înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Atena, transmite News.ro.