UEFA l-a suspendat, vineri, pentru cinci etape pe Jose Mourinho, tehnicianul portughez fiind astfel pedepsit dupa ce i-a criticat pe rivalii de la FC Barcelona dupa partida de pe Santiago Bernabeu, turul semifinalei din Champions League.

Jose Mourinho Foto: Reuters

Iata declaratia pentru care a fost suspendat Jose Mourinho:

"Vorbim despre o echipa fantastica a Barcelonei, dar nu inteleg cum de arbitrul, intr-un meci echilibrat cum a fost acesta, poate face ceea ce a facut. Arbitrii sunt acolo pentru a se asigura ca exista egalitate pentru toti. Apoi, cea mai buna echipa sa castige. A fost clar ca nu avem nicio sansa impotriva Barcelonei. Nu stiu daca este publicitatea catre UNICEF, nu stiu daca este prietenia lui Villar (n.r. presedintele Federatiei Spaniole) cu UEFA, unde este vicepresedinte, nu stiu daca este pentru ca sunt ei foarte draguti, dar au aceasta putere. Noi restul nu avem nicio sansa".

"Barcelona este o echipa mare si pe teren si in afara lui, dar astfel de victorii nu iti lasa un gust placut. Eu am castigat deja doua trofee ale Ligii Campionilor si le-am castigat pe teren, cu doua echipe ce nu sunt Barcelona. Am castigat unul cu Porto, o echipa mica dintr-o liga mai slaba, si am castigat cu Inter, asudand si muncind din greu", a adaugat Mourinho.

"Daca va castiga din nou in acest an, va castiga dupa scandalul de pe Bernabeu. Sa speram ca va avea sansa de a castiga in viitor un trofeu curat al Ligii Campionilor, fara scandaluri. Guardiola merita sa castige cinstit Liga Campionilor. Asta este ceea ce ii doresc deoarece este un antrenor foarte bun pe care il respect ca persoana", a precizat Jose Mourinho dupa infrangerea cu FC Barcelona (0-2 pe Santiago Bernabeu).

Real Madrid a anuntat ca il sprijina neconditionat pe antrenorul sau, ceea ce se traduce prin atacarea deciziei UEFA la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), informeaza Marca.