FC Barcelona a anuntat, pe site-ul sau oficial, prelungirea cu un an a intelegerii cu Josep Guardiola, tehnicianul spaniol urmand sa se ocupe de pregatirea campioanei Spaniei pana pe 30 iunie 2012. "Clubul este incantat de semnarea acestui nou angajament", sunt de parere oficialii catalanilor.

Pep GuardiolaFoto: Reuters

Guardiola se afla pe banca tehnica a Barcelonei din anul 2008, antrenorul castigand o serie importanta de trofee alaturi de formatia blau-grana. Astfel, Pep si-a trecut in cont doua titluri de campion al Spaniei, o Cupa a Spaniei, o Liga a Campionilor, o Cupa Intercontinentala, o Supercupa a Spaniei si o Supercupa a Europei.

Si in acest sezon Barcelona are sanse destul de mari de a cuceri noi trofee, echipa de pe Nou Camp fiind pe primul loc in Primera Division (cu un avans de sapte puncte fata de Real Madrid), calificata in finala Cupei Spaniei, in timp ce in Champions League se va duela cu Arsenal in "optimi".

De-a lungul carierei de fotbalist, Guardiola a bifat 263 de prezente si sase goluri pentru FC Barcelona, fiind unul dintre jucatorii cei mai importanti ai catalanilor din ultimul deceniu.