Cristiano Ronaldo a adus victoria Realului in cea de-a XIV-a etapa din Primera Division, mentinandu-si echipa la doua puncte de liderul Barcelona. Portughezul a punctat de doua ori in ultimul sfert de ora in meciul cu Valencia, dupa ce oaspetii au ramas in zece oameni. Ronaldo a ajuns la cota de 16 goluri in acest sezon si este in topul golgeterilor din Primera Division.

Ronaldo, golgeter in Primera DivisionFoto: Reuters

Primele sanse ale meciului au apartinut oaspetilor, Mata si Soldado amenintand poarta lui Casillas. Marile ocazii ale primei reprize au fost insa la poarta Valenciei, Khedira si Ronaldo trecand pe langa deschiderea scorului. Realul a continuat sapuna presiune la poarta adversa, insa portarul Guaita a avut o serie de interventii foarte bune, aparand suturile lui Ronaldo, Di Maria sau Benzema.

In minutul 65, David Aldelda a vazut al doilea cartonas galben pentru un hent si si-a lasat echipa in inferioritate numerica. Real a profitat de avantajul omului in plus, iar in minutul 73, Ronaldo a fructificat o pasa a lui Mesut Ozil si a deschis scorul. Costa si Joaquin au avut sansa egalarii, insa cu trei minute inainte de final, portughezul de la Madrid a reusit dubla, luand o actiune pe cont propriu pe flancul drept.

Primera Division, etapa a XIV-a:

Sambata:

Levante - Atletico Madrid 2-0 ('Nano '3, Caicedo '59)

Osasuna - Barcelona (Pedro '26, Messi '65, '84-penalty)

Real Madrid - Valencia 2-0 (Cristiano Ronaldo '73, '87)

Duminica:

Almeria - Zaragoza

Espanyol - Sporting Gijon

Getafe - Mallorca

Malaga - Racing Santander

Villarreal - Sevilla

Real Sociedad - Athletic Bilbao

Luni:

Deportivo La Coruna - Hercules

Clasament:

1. Barcelona 37 puncte

2. Real 35p

3. Villarreal 27p

4. Espanyol 25p

5. Valencia 24p