Aflata pentru a doua oara la Mondial, Noua Zeelanda a reusit sa obtina primul sau punct de la CM, gratie executiei din prelungiri a fundasului Winston Reid din meciul cu Slovacia. Golul surpriza le-a dat aripi celor de la "All Whites", ale caror sperante au crescut simtitor. "Noi continuam sa visam", a declarat antrenorul neo-zeelandezilor, Ricki Herbert.

Winston Reid, "eroul" Noii ZeelandeFoto: Reuters

Click aici pentru rezumatul partidei Noua Zeelanda - Slovacia 1-1!

Vladimir Weiss, antrenor Slovacia: "Rezultatul este aproape o infrangere deoarece am primit golul in prelungiri. Dar inca mai avem sperante. Slovacia are inca sanse".

Ricki Herbert, antrenor Noua Zeelanda: "Cred ca tara va fi intr-o dispozitie buna in seara aceasta. Noi continuam sa visam. Avem o sansa, la fel ca toate celelalte echipe participante. E cea mai buna realizare a acestei echipe. Niciodata n-am mai obtinut un punct la Cupa Mondiala. Am dat cateva lovituri astazi si cred ca am obtinut un rezultat extrem de bun".

Noua Zeelanda a remizat, scor 1-1, in primul meci de la Mondialul din Africa de Sud. In precedenta aparitie a "All Whites" la Mondial, neo-zeelandezii au inscris doua goluri, dar au primit 12 (Scotia 5-2, Uniunea Sovietica 3-0, Brazilia 4-0).