Sorin Ghionea a parasit cantonamentul Stelei din Antalya si se va alatura echipei ruse Rostov, formatie antrenata de fostul tehnician al gruparii din Ghencea, Oleg Protasov. La despartirea de fostii sai colegi, Ghionea le-a cerut sa "onoreze blazonul Stelei" si sa-i pastreze o medalie de campion la vara.

"Imi vine foarte greu sa plec de la Steaua in acest moment, deoarece am petrecut aici atatia ani minunati, in care m-am bucurat de trofee si de performante mari in cupele europene. Simt ca las in urma cea mai frumoasa perioada din viata mea si pot spune ca inima mea va ramane intotdeauna alaturi de Steaua. Stiam ca va veni si acest moment si am simtit ca este timpul sa fac pasul spre o experienta in fotbalul din strainatate. Faptul ca Oleg Protasov este antrenor la Rostov a contat destul de mult, deoarece am lucrat foarte bine cu el in perioada in care a antrenat la Steaua si este un tehnician foarte capabil. Sper sa fiu sanatos si sa am rezultate cat mai bune cu noua mea echipa", a declarat Ghionea, potrivit site-ului oficial al Stelei.

"In ceea ce-i priveste pe fostii mei colegi, le doresc din tot sufletul sa aiba un sezon care sa onoreze blazonul Stelei si ii rog sa-mi pastreze si mie o medalie de campion la vara. Le multumesc tuturor celor care activeaza la club, incepand de la conducatori, antrenori sau jucatori si pana la ingrijitorii terenurilor pentru faptul ca au contribuit la afirmarea mea ca jucator si pentru ca mi-au oferit onoarea de a lucra alaturi de ei. De asemenea, le multumesc in mod special suporterilor care au fost alaturi de mine si de echipa si ii asigur ca ii iubesc si vor fi mereu in inima mea. Forza Steaua!", a adaugat fostul capitan al ros-albastrilor.