Un egal ii ajuta pe ialomiteni sa intre in primavara Champions League. Dar un egal nu este chiar cel mai simplu rezultat din fotbal. "Nu am venit sa ne plimbam. Trebuie sa fim concentrati ca sa avem o sansa", spune antrenorul Dan Petrescu, completat de managerul MM Stoica: "Ce ne trebuie pentru calificare? Un meci foarte bun si sansa".

Ierarhia grupei arata ca Unirea, cu doua puncte peste Stuttgart, nu trebuie sa piarada pe terenul svabilor, pentru a continua in primavara Champions League. Si daca vor pierde, ialomitenii vor juca in primavara europeana, dar in Europa League, intrucat au locul 3 asigurat.

Germanii au schimbat antrenorul, chiar inaintea acestui joc, considerat decisiv si din punct de vedere financiar - o iesire din UCL poate atrage pierderi consistente pentru Stuttgart, echipa care si-a compromis oricum sezonul intern. Numirea antrenorului Christian Gross in locul lui Markus Babbel este o veste ingrijoratoare pentru Dan Petrescu: "In general, echipele reactioneaza bine la schimbarea tehnicianului. As fi preferat sa nu il schimbe acum".

La Stuttgart, Unirea nu iI poate folosi pe Maftei (suspendat), Galamaz si Ricardo (accidentati). Echipa probabila: Arlauskis - Nicu, Mehmedovici, Bruno Fernandes, Brandan - Semedo, Paraschiv, Apostol, Paduretu, Varga - Bilasco.

Clasamentul grupei, inaintea jocurilor de miercuri, din ultima etapa:

1. Sevilla 10p

2. Urziceni 8

3. Stuttgart 6

4. Rangers 2