"M-am simtit umilit de UEFA", a recunoscut Mircea Lucescu, amintindu-si intalnirea dintre Sahtior si Rapid din Cupa UEFA. Acum trei ani, Razvan si Mircea Lucescu au fost adversari intr-o grupa cu Rennes (antrenata pe atunci de Loti Boloni), Sttutgart si PAOK Salonic, iar meciul dintre echipele antrenate de tata si, respectiv, de fiu a fost pus sub semnul intrebarii de oficialii de la UEFA.

"Erau multe pariuri puse atunci in Austria pe acest meci", a spus Razvan Lucescu la Sport.ro. "Ne bateam cu Stuttgart si un rezultat de egalitate ar fi avantajat ambele echipe, pe noi si pe Rapid. Asa, am pierdut cu Rapid si am fost obligat sa castig in fata lui Boloni" , l-a completat Lucescu senior.

"A fost un lucru care m-a suparat foarte tare inainte de meciul cu Rapid. Un reprezentant de la UEFA a venit special pentru meciul acesta, ne-a luat intr-o camera pe amandoi si ne-a spus ca a venit sa se asigure ca nu e un aranjament. M-am simtit umilit, ca cineva sa se gandeasca la asa ceva", a mai spus Mircea Lucescu.

In 2005, Rapid a invins Sahtior cu 1-0 (a inscris Maladaraseanu pentru echipa din Giulesti) si s-a calificat in optimile Cupei UEFA alaturi de Sttutgart si Sahtior.