Dupa ce Real Madrid a omorat campionatul inca de etapa trecuta, El Clasico Real - Barca nu are o miza concreta in Primera Division, ambitia si orgoliul stand la baza unei partide care starneste rivalitati la nivel mondial.

Pentru galactici aceasta va fi prima partida pe propria arena dupa castigarea unui nou titlu de campioana, coregrafia promisa de suporteri fiind una deosebita. Elevii lui Schuster au fost constanti, au castigat etapa dupa etapa si si si-au adaugat in palmares cel de-al 31 campionat din istorie.

Pentru Barcelona aceasta partida este mai mult o povara. Eliminata din Liga Campionilor, doar pozitia a treia in prima liga si marea rivala cu titlul in buzunar insemnand dezastru total pentru catalani. Nici chiar o eventuala victorie in aceasta seara pe terenul rivalei de moarte n-ar indulci cu mult situatia in vestiarul echipei lui Rijkaard.

Motivatia lipseste in acest moment la Barcelona, sezonul in curs fiind un fiasco din toate punctele de vedere. Schimbarea este cuvantul de ordine pe Nou Camp, o serie de jucatori si antrenorul Rijkaard urmand sa paraseasca Catalunya.

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas, Ramos, Torres, Pepe, Heinze, Gago, Guti, Sneijder, Robben, Higuain, Raul. Asezare tactica 4-3-3 Antrenor Bern Schuster

FC Barcelona: Valdes, Sylvinho, Thuram, Puyol, Zambrotta, Abidal, Marquez, Xavi, Henry, Bojan, Eto'o. Asezare tactica 4-3-3 Antrenor Frank Rijkaard.

Ultimele cinci intalniri dintre cele doua mari echipe ale Spaniei:

2007-2008 Barcelona - Real Madrid 0-1

2006-2007 Barcelona - Real Madrid 3-3

2006-2007 Real Madrid - Barcelona 2-0

2005-2006 Barcelona - Real Madrid 1-1

2005-2006 Real Madrid - Barcelona 0-3.