​Ajuns la 61 de ani, Jose Mourinho a pregătit nume importante de pe Bătrânul Continent, dar are și un mare regret. Acela că nu a acceptat să pregătească naționala Portugaliei, deși a avut până acum deja două oferte de a deveni selecționerul țării sale.

Jose MourinhoFoto: Federico Proietti/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jose Mourinho regretă că nu a acceptat să devină selecționer al Portugaliei

După o carieră în care ai antrenat Benfica, FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham și AS Roma pot exista și regrete. Este cazul lui Jose Mourinho, cel care a mărturisit în cadrul unui interviu pentru canalul coreean de YouTube al EA Sports că îi pare rău că nu a acceptat oferta venită din partea naționalei Portugaliei.

A avut, conform spuselor sale, două oportunități de a deveni selecționer al țării sale, dar a refuzat de fiecare dată propunerile.

„Am avut deja două oportunităţi de a antrena Portugalia. Dar nu a fost momentul potrivit pentru mine. Ultima dată, am fost emoţionat că nu am acceptat, pentru că am decis să rămân la Roma. Cred că am făcut o greşeală”, a precizat cel supranumit „The Special One”.

Tehnicianul lusitan este însă optimist și crede că va veni și o a treia propunere din partea naționalei țării sale.

„Cred că într-o zi va veni a treia oportunitate, iar când se va întâmpla, voi accepta”.

Cu toate că a câștigat trofee importante de-a lungul carierei, Jose Mourinho este de părere că cele două finale jucate cu AS Roma (una de Conference, iar cealaltă de Europa League) intră la categoria cea mai dificilă performanță.

„Cea mai dificilă performanţă? Cele două finale europene cu Roma”, a conchis antrenorul care este liber de contract de la începutul acestui an, atunci când a fost demis de la gruparea de pe Olimpico.

Sosit la AS Roma în 2021, Jose Mourinho a cucerit alături de formația italiană trofeul Conference League în 2022. De asemenea, Roma a jucat și finala Europa League din 2023, una pierdută însă la penaltiuri împotriva celor de la FC Sevilla.

Jose Mario dos Santos Mourinho Felix a antrenat de-a lungul carierei echipele Benfica (2000), Uniao de Leiria (2001-2002), FC Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007), Inter (2008-2010), Real Madrid (2010-2013), din nou Chelsea (2013-2015), Manchester United (2016-2018), Tottenham Hotspur (2019-2021) și AS Roma (2021-2024).