FC Barcelona a bifat niște super-transferuri în vara acestui an, majoritatea gratis, profitând de faptul că mai mulți fotbaliști au rămas liberi de contract.

Ilkay GundoganFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Totuși, catalanii au și investit bani frumoși în transferuri, cheltuind nu mai puțin de 153 milioane de euro pentru aducerea a 3 fotbaliști: Jules Kounde (50 mil euro), Raphinha (58 mil euro) și Robert Lewandowski (45 mil euro).

Pentru perioada de mercato din iarnă, Xavi Hernandez și-a fixat o țintă importantă, un fotbalist din Premier League, campion cu Manchester City.

Ilkay Gundogan, dorit insistent pe Camp Nou

Având în vedere faptul că Barcelona are șanse minime de a-l aduce pe Camp Nou pe Bernardo Silva, după mai mult rmegocieri eșuate în vară, vicecampioana Spaniei s-a reprofilat rapid și își dorește un alt jucător din echipa lui Pep Guardiola.

Ajuns la 32 ani, Ilkay Gundogan este prioritatea numărul 1 a Barcelonei pentru această iarnă. Mijlocașul german are contract cu Manchester City până în vara anului 2023, iar catalanii mizează pe faptul că cetățenii își vor dori să obțină ceva în schimbul căpitanului Gundogan, pe care l-ar putea pierde liber în vară.

În prezent, cvadruplul campion al Angliei cu Manchester City este cotat la 25 milioane de euro conform Transfermarkt. Barcelona se bazează pe faptul că agentul lui Gundogan este același cu cel pe care îl are Andreas Christensen, adus liber de contract de la Chelsea.

273 meciuri a adunat Gundogan în tricoul celor de la Manchester City, reușind să înscrie 51 goluri și să ofere 35 pase decisive.

Pentru echipa națională de fotbal a Germaniei, Gundogan are 62 selecții și 16 goluri.

Nu este exclusă nici varianta Youri Tielemans, fotbalistul de 25 ani al celor de la Leicester City, care și-a exprimat deja dorința de a părăsi vulpile încă din vara acestui an. Belgianul este cotat la 40 milioane de euro conform Transfermarkt.