Chelsea Londra s-a mișcat rapid după ce miercuri a anunțat că Thomas Tuchel nu va mai conduce echipa. Londonezii au ajuns, joi, la un acord pentru ocuparea postului de antrenor rămas vacant.

Graham PotterFoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Update 18:15: Chelsea a anunţat că noul antrenor principal al echipei este Graham Potter. Tehnicianul a semnat un contract valabil cinci ani.

„Sunt incredibil de mândru şi încântat să reprezint Chelsea FC, acest club fantastic. Abia aştept să întâlnesc şi să lucrez cu un grup de jucători încântător şi să dezvolt o echipă şi o cultură de care să fie mândri fanii noştri extraordinari”, a declarat Potter.

​​Chelsea Londra a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de Thomas Tuchel. Antrenorului german i-a fost fatală înfrângerea cu Dinamo Zagreb din Champions League, el fiind dat afară de gruparea de pe Stamford Bridge.

Graham Potter, antrenorul lui Brighton, acord cu Chelsea pentru a deveni tehnicianul echipei

Graham Potter și-a dat acordul verbal pentru a prelua Chelsea, așteptându-se ca el să fie pe bancă sâmbătă la meciul echipei contra lui Fulham.

Încă antrenor la Brighton, Potter va susține joi o conferință de presă în care va clarifica situația în care se află, conform Dailymail.

Alături de Brighton, Potter a câștigat 43 de partide, a pierdut 48 și a făcut egal în alte 43 (un total de 134 pe banca echipei engleze).

Antrenorul Thomas Tuchel, dat afară de Chelsea Londra

Chelsea a debutat cu stângul în Liga Campionilor, fosta campioană a Europei fiind învinsă, scor 1-0, de Dinamo la Zagreb. Înfrângerea l-a costat postul de antrenor pe Tuchel, germanul fiind îndepărtat de la echipă.

Tuchel a venit la Chelsea în ianuarie 2021, iar la capătul sezonului avea să aducă trofeul Ligii Campionilor în vitrina grupării londoneze (1-0 în finala cu Manchester City).

De asemenea, Chelsea a mai cucerit în acel an Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

Îndepărtarea lui Tuchel vine fix după ce antrenorul a bifat meciul cu numărul 100 pe banca lui Chelsea. În mandatul său, londonezii au câștigat de 60 de ori, au remizat în 24 de rânduri și au pierdut 16 partide.

După șase etape disputate, Chelsea ocupă locul 6 în Premier League, cu 10 puncte acumulate (la 5 în urma liderului Arsenal).​