Real Madrid a castigat finala Mondialului Cluburilor, dupa victoria la limita in fata brazilienilor de la Gremio Porto Alegre, scor 1-0. Unicul gol al partidei disputate in Abu Dhabi a fost reusit de Cristiano Ronaldo, in minutul 53. Portughezul a inscris cu o executie superba, direct din lovitura libera.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici rezumatul partidei Real Madrid vs Gremio.

La finala de pe arena Zayed Sports City Stadium au asistat 41.094 de spectatori.

Real Madrid este castigatoarea a doua dintre ultimele trei editii ale Campionatului Mondial al Cluburilor. Madrilenii s-au mai impus la aceasta competitie in 2014 (2-0 cu San Lorenzo) si in 2016 (4-2 cu Kashima Antlers).

Gremio Porto Alegre a castigat de doua ori competitia (1983 si 1995), pe vremea cand aceasta se numea Cupa Intercontinentala. De partea cealalta, Real Madrid are in palmares trei Cupe Intercontinentale, in 1960, 1998 si 2002.

In semifinale, Gremio a trecut de Pachuca (Mexic), scor 1-0, dupa prelungiri, in timp ce campioana Europei a invins formatia Al Jazira (Emiratele Arabe Unite), scor 2-1.

In acest an, madrilenii au cucerit cinci trofee: Liga Campionilor, titlul in Primera Division, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor.

Cu Zinedine Zidane pe banca tehnica, Realul a castigat opt trofee: doua Ligi ale Campionilor, doua Supercupe ale Europei, un titlu in Primera Division, o Supercupa a Spaniei si de doua ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Francezul a preluat echipa de pe "Santiago Bernabeu" in luna ianuarie a anului 2016.

In meciul pentru locul al treilea la editia din acest an a Campionatului Mondial al Cluburilor, echipa mexicana Pachuca a invins cu scorul de 4-1 formatia Al Jazira.