Economia orasului Bruxelles ar fi beneficiat de venituri cuprinse intre 100 de milioane si 123 de milioane de euro daca ar fi gazduit meciuri din cadrul Campionatului European de fotal din 2020, potrivit unui studiu efectuat de un student al Solvay Brussels School, citat de presa belgiana, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

La nivelul intregii tari, veniturile ar fi fost cuprinse intre 130 si 160 de milioane de euro. Cele patru partide care ar fi urmat sa se desfasoare la Bruxelles ar fi permis crearea a aproape o mie de locuri de munca. Sumele acestea au fost calculate pe baza a patru scenarii, cele mai optimist fiind cel in care capitala Belgiei ar fi gazduit meciul de deschidere al Euro-2020.

La 7 decembrie, UEFA a decis inlocuirea orasul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului ca lucrarile de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au inceput. Meciurile care ar fi trebuit gazduite de Bruxelles se vor desfasura pe Stadionul Wembley din Londra, pe langa cele doua semifinale si finala deja prevazute.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima editie a competitiei si, initial, trebuia sa se desfasoare in 13 orase europene, intre care si Bucurestiul.