Tehnicianul Nicolae Dica a declarat, miercuri seara, dupa meciul cu Sporting Lisabona, scor 1-5, ca FCSB a avut momente in care a dominat jocul si 60 de minute a jucat de la egal la egal cu echipa portugheza, potrivit news.ro.

Foto:

"Pana in minutul 60 am fost egali celor de la Sporting. Am avut momente in care dominam jocul. Din pacate le-am oferit acele contraatacuri si ne-a costat acest lucru. Partea buna este ca am reusit sa ramanem pentru grupele Ligii Europa. Am sperat, ne-am dorit, dar asta am putut in aceasta seara. Ma bucur ca 60 de minute am reusit sa jucam de la egal la egal cu Sporting", a spus Dica la Sport.ro.

Tehnicianul a precizat ca la pauza le-a spus jucatorilor sai ca pot obtine calificarea in grupele LC: "Le-am spus ca se poate, dar important este sa fim concentrati, sa avem agresivitate si sa ne pastram sperantele de calificare pana la sfarsitul jocului. Din pacate nu am reusit".

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, miercuri, dupa ce echipa sa a pierdut la scor meciul cu Sporting Lisabona (1-5), ca va schimba strategia si va miza pe campionatul intern.

"In grupele Europa League se intareste echipa. Vine la mijloc un Nedelcu, avem un Coman, fundasii centrali pe care i-am luat, vine si Balasa, vin vreo patru jucatori care intaresc echipa si schimba toata fata unui meci de fotbal. Dar nu ma mai intereseaza decat campionatul, acum jucam in Europa cu rezervele o sa schimbam. Gata, noi ne-am atins obiectivul. De acum incolo nu mai exista locul 2, nu mai exista play-off de Champions League de pe locul 2. Exista numai campioana, prima. Noi acum ne axam pe campionat. La fotbal trebuie sa gandesti numai si numai economic, ca altfel esti distrus. Ca sa pot sa traiesc fotbalistic gandesc economic. Nu mai intaresc echipa, nu mai are rost, nu mai ai ce. Baluta era numai daca ne calificam in Champions League. Nu mai dau inca doua milioane", a declarat Becali la Digi Sport.

"Eu am vazut ca e diferenta mare de valoare. Noi am avut acolo niste ocazii si daca marcam acolo, era altceva. Altfel jucam. Acum, la 1-1, trebuia sa ne descoperim, ca nu aveam nicio sansa. Oricum ne scoteau. Singurul lucru de care imi pare rau e ca n-am ajuns sa jucam pe fundasii centrali ai lor. Au fundasi centrali mai slabi decat Larie. Dar nu ai cum sa ajungi acolo ca ei au opt rapizi, valoare plus jocul. Sa zicem ca a gresit Nita la golul doi, iti dadea altul gol si tot te batea. Nu puteai sa rezisti. Ce, ne bucuram pentru o adiere de vant (n.r. - primele 60 de minute)? Nu am fost egali nici la meciul tur. Am fost egali ca scor. Ca joc, s-a vazut ca e mare diferenta. La nivelul acesta, un singur jucator aduce plus valoare sau minus valoare. Cand l-a mai bagat si pe Gnohere si a jucat cu doua varfuri, gata! A inceput nunta! Nu ai cum sa joci cu doua varfuri cu o echipa valoroasa, n-ai cum. Cu astia poti sa joci ce am jucat noi: te aperi si apoi dai pe Alibec sau pe un varf in fata. Daca doi jucatori nu fac faza defensiva si bagi un jucator in plus, te mananca cum ne-au mancat. Alibec a scos maximum, nu poti sa te bati singur cu toti", a adaugat el.