Wayne Rooney a anuntat, miercuri, pe site-ul oficial, retragerea din nationala Angliei, atacantul urmand sa joace fotbal doar la Everton, grupare la care este legitimat in acest moment.

Wayne Rooney, in tricoul AnglieiFoto: officialwaynerooney.com

In varsta de 31 de ani, Wayne a luat aceasta decizie dupa o discutie cu selectionerul Gareth Southgate.

Fostul jucator al lui Manchester United a imbracat de 119 ori tricoul primei reprezentative a Angliei, pentru care a marcat de 53 de ori (este cel mai bun marcator din istoria nationalei Albionului).

Atacantul a debutat la nationala Angliei in 2003, impotriva Australiei, la acel moment fiind cel mai tanar jucator care imbraca tricoul primei reprezentative, la 17 ani si 111 zile.

"Gareth Southgate (n.r. - selectionerul Angliei) m-a sunat pentru a-mi spune ca vrea sa revin la urmatoarele meciuri. Am apreciat gestul. Totusi, dupa ce m-am gandit mult, l-am anuntat ca am decis sa ma retrag. A fost o decizie grea, dar am discutat cu familia mea, cu managerul meu de la Everton si cu cei apropiati mie" - Wayne Rooney.

Pentru Everton, formatie la care s-a intors in aceasta vara, Rooney a punctat deja de doua ori in acest debut de Premier League (s-au disputat doua etape).