Borussia Dortmund a reusit sa castige Grupa D a Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, dupa ce a smuls egalul, 2-2, cu Real Madrid, pe ''Santiago Bernabeu'', in ultima etapa a grupelor, potrivit Agerpres.

Real, detinatoarea trofeului, a condus cu 2-0, prin dubla lui Karim Benzema (28, 53), respectiv dar oaspetii au redus din diferenta prin gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (61), iar Marco Reus a dat lovitura pe final (89).

FC Porto a profitat de faptul ca Leicester City, deja calificata, a folosit o echipa de rezerve si s-a impus categoric, 5-0, asigurandu-si calificarea in optimi si facand inutila victoria danezilor de la FC Copenhaga la Bruges, 2-0. Danezii vor juca, totusi, in Europa League.

Legia Varsovia a castigat si ea duelul direct cu Sporting Lisabona, cu 1-0, urmand sa continue in Europa League, in timp ce lusitanii sunt eliminati din competitie.

Sevilla a obtinut egalul de care avea nevoie la Lyon (0-0), pentru a fi sigura de calificarea in optimi. OL va continua in Europa League.

Tottenham Hotspur va juca si ea in a doua competitie intercluburi, dupa 3-1 cu TSKA Moscova, dupa ce rusii au deschis scorul.

Fundasul roman Alexandru Matel a intrat in minutul 86 la Dinamo Zagreb, invinsa cu 2-0 de Juventus, la Torino. Dinamo Zagreb si FC Bruges sunt cele mai slabe echipe din aceasta editie de Champions League, fara vreun punct castigat, campioana Croatiei neavand nici macar un gol marcat (15 primite).

Echipe calificate in optimile Ligii Campionilor: Arsenal, PSG, Napoli, Benfica, FC Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern Munchen, AS Monaco, Bayer 04 Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City, FC Porto, Juventus Torino, Sevilla.

Echipe calificate in saisprezecimile Europa League: Ludogoret, Besiktas, Borussia Moenchengladbach, FC Rostov, Tottenham Hotspur, Legia Var;ovia, FC Copenhaga, Olympique Lyon.