Kuban Krasnodar a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, postat pe site-ul oficial, ca antrenorul Dan Petrescu si-a reziliat pe cale amiabila contractul cu gruparea din liga a doua din Rusia.

Dan Petrescu (Kuban Krasnodar)Foto: fckuban.ru

Impresarul lui Petrescu, Nicolae Parnau, este asteptat joi la Krasnodar pentru a parafa actele.

Pentru un moment, echipa va fi preluata de Mikhail Semenov.

Kuban Krasnodar are ca obiectiv promovarea in prima liga, dar se afla doar pe locul 14 in clasamentul esalonului secund, cu 16 puncte in 15 etape, in care a obtinut trei victorii si sapte rezultate de egalitate. Lider este Dinamo Moscova, cu 35 de puncte si un joc mai putin.

Dan Petrescu a preluat echipa din Rusia in luna iunie, fiind al doilea mandat pe banca echipei. Tehnicianul a semnat un contract valabil doi ani cu gruparea FC Kuban, care a retrogradat la finalul sezonului trecut in liga a doua rusa.

Petrescu a mai antrenat echipa Kuban Krasnodar in perioada 2009-2012, reusind promovarea in prima liga dupa primul sezon.

In varsta de 48 ani, Dan Petrescu a disputat ca jucator 95 de meciuri in tricoul reprezentativei Romaniei si a marcat 12 goluri. El si-a inceput cariera de antrenor in 2003, iar in 2009 a devenit campion al Romaniei cu Unirea Urziceni. Fostul international roman a mai activat ca tehnician in campionatele Poloniei, Rusiei si Qatarului.