Autoritatile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a trei fosti fotbalisti, Arif Erdem, Ugur Tutuneker si Ismail Demiriz, la cateva zile dupa ce au hotarat acelasi lucru in cazul lui Hakan Sukur, pentru ca ar fi "membri ai gruparii teroriste armate FETO/PDY (Fethullah Gulen/Structura Paralela de Stat), informeaza Sabah, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, procurorul Mehmet Senay Baygin i-a inclus pe Arif Erdem, Ugur Tutuneker si Ismail Demiriz in ancheta cu privire la legaturile cu miscarea Fethullah Gulen dupa tentativa de puci din 15 iulie, dupa ce s-au descoperit dovezi cu privire la relatia celor trei cu FETO/PDY.

Miercuri dimineata, s-au emis mandatele de arestare pe numele celor trei. Ismail Demiriz a fost gasit la locuinta sa din Buyukcekmece si a fost arestat.

Arif Erdem, Ugur Tutuneker si Hakan Sukur, pe numele caruia s-a emis un mandat de arestare anterior, nu se afla in Turcia. Locuintele lor au fost perchezitionate.

Toti cei patru sunt fosti componenti ai echipei Galatasaray.

In noaptea de 15-16 iulie, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care incearca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.

Autoritatile turce il acuza pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat.