Thiago Silva, fost jucător al echipelor AC Milan, PSG și Chelsea, a semnat cu Fluminense. Fundașul în vârstă de 39 de ani a adunat 113 selecții în naționala Braziliei.

Thiago SilvaFoto: Marcio Machado / Zuma Press / Profimedia

Thiago Silva, noul jucător al echipei Fluminense

Silva s-a despărțit recent de Chelsea, formație pentru care juca din 2020. El a fost titular în acest sezon și a evoluat în 35 de meciuri.

După o scurtă trecere pe când era adolescent la Fluminense, el revine la clubul din Rio de Janeiro, unde şi-a relansat cariera între 2006 şi 2008, după ce a avut nevoie de câteva luni pentru a se recupera de tuberculoză, diagnosticată în timp ce juca la Dinamo Moscova.

Considerat mult timp unul dintre cei mai buni fundaşi din lume, Thiago Silva a fost un căpitan emblematic al echipei PSG, cu care a cucerit 23 de trofee şi pe care l-a părăsit în urma unei finale de Liga Campionilor în 2020, prima din istoria clubului.

Fluminense, cvadruplă campioană a Braziliei, a terminat pe locul 7 în campionat în sezonul 2023. În acest sezon, se află pe locul 16 (din 20) după cinci meciuri disputate, scrie News.ro.