Fostul fotbalist englez Dalian Atkinson a decedat, in noaptea de duminica spre luni, la varsta de 48 de ani, dupa ce politistii au folosit asupra lui un dispozitiv cu electrosocuri, informeaza BBC, citat de News.ro.

Dalian AtkinsonFoto: avfc.co.uk

Incidentul a avut loc in orasul Telford, in apropiere de Birmingham, iar fostul atacant al echipei Aston Villa a decedat la spital in urma unui stop cardiac. Autoritatile au mobilizat un echipaj de politie dupa ce au raspuns unui apel in legatura cu siguranta unei persoane.

"Am scos capul pe fereastra pentru a vedea ce se intampla si am vazut doi ofiteri de politie strigand la acel domn. Ofiterii de politie l-au avertizat ca vor folosi dispozitivul cu electrosocuri daca acesta nu va colabora cu ei, dar a refuzat, plus ca era in stare de ebrietate. Si pentru ca el a continuat sa se indrepte spre ei, acestia au folosit aparatul cu electrosocuri", a povestit o martora, potrivit Digi Sport.

Atkinson a marcat un gol in finala din 1994 a Cupei Ligii Angliei pe care Aston Villa a castigat-o, cu scorul de 3-1, in fata formatiei Manchester United.

Dalian Atkinson, care s-a retras din cariera in 2001, a jucat la formatiile Ipswich Town, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Aston Villa, Fenerbahce Istanbul, FC Metz, Manchester City, Al-Ittihad, Daejeon Citizen si Jeonbuk Hyundai Motors.