Romanii considera ca cei mai potriviti antrenori pentru nationala de fotbal la turneul final din 2016 ar fi Mircea Lucescu, Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi, arataBarometrul de opinie realizat de INSCOPla comanda Adevarul.

HotNews.roFoto: Hotnews

18,1% dintre romani considera ca Mircea Lucescu ar trebui sa fie antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul European de anul viitor, 17% apreciaza ca acest post ar trebui sa fie ocupat de Anghel Iordanescu, in timp ce 15,7% il considera pe Gheorghe Hagi drept cea mai buna varianta de selectioner, explica sursa citata

5,1% l-au indicat pentru acest post pe Dan Petrescu, 3,7% pe Cosmin Olaroiu, 3,1% pe Victor Piturca, 2,5% au ales varianta unui antrenor strain, in timp ce 0,5% au ales alt antrenor roman. Procentul non-raspunsurilor la aceasta intrebare este de 34,2%.

Romanii au opinii impartite in privinta performantelor pe care echipa nationala le-ar putea obtine la EURO 2016.

20,9% dintre respondenti considera ca nationala nu va trece de faza grupelor, in timp ce 20% apreciaza ca aceasta va ajunge pana in optimi. 9% dintre romani considera ca reprezentativa de fotbal a tarii noastre va ajunge in sferturile de finala ale Campionatului european, 5,4% apreciaza ca echipa Romaniei va ajunge in semifinale, in timp ce doar 4,2% considera ca aceasta va juca in finala, arata Barometrul INSCOP.

De remarcat este insa procentul mare al non-raspunsurilor, 40,5% dintre cei chestionati neputand aprecia sansele echipei nationale de fotbal a Romaniei.

In ceea ce priveste meritul pentru calificarea Romaniei la Campionatul European de fotbal, 45,3% dintre romani apreciaza ca acesta apartine jucatorilor, iar 20,9% considera ca acesta apartine noii echipe de antrenori a nationalei, adica aceea care l-a inlocuit pe Victor Piturca.

Procentul ridicat al non-raspunsurilor, de 33,8%, arata ca romanii nu au o imagine clara despre campania de calificare, inclusiv ca rezultat al faptului ca nu au urmarit-o.

Doar 38,3% dintre cei chestionati afirma au urmarit meciurile de calificare ale echipei nationale de fotbal a Romaniei, in timp ce 57,5% raspund negativ la aceasta intrebare.