Judecatoria Sectorului 2 a respins cererea AJF Giurgiu privind suspendarea efectelor hotararilor Adunarii Generale a FRF din 5 martie, cand Razvan Burleanu a fost ales presedinte, sustinand necompetenta instantelor judecatoresti, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecatoria Sectorului 2 a respins actiunea deschisa de AJF Giurgiu ca inadminisibila. "Admite exceptia necompetentei generale a instantelor judecatoresti. Respinge actiunea ca inadmisibila. Cu apel in cinci zile de la pronuntare", se arata in solutia instantei publicata, marti, pe portarul Ministerului Justitiei.

"Concret, s-a decis ca instanta, respectiv Judecatoria Sectorului 2, nu este competenta sa judece nici cererea de anulare a hotarârii Adunarii Generale a FRF de alegere a presedintelui, nici masura provizorie de suspendare a presedintelui, pana cand se va judeca cererea principala. Dupa dansii, eu acum fac niste speculatii, pentru ca hotararea nu s-a motivat inca, s-a dat o pronuntare, doar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar fi competent sa judece orice fel de genul acesta. Presupun ca instanta va spune «duceti-va frumos la tribunalul sportiv si judecati-va acolo». Ceea ce din punctul meu de vedere este aberant. Noi judecam o problema de legalitate in raport cu legea romana - presedintele FRF nu a fost ales in conformitate cu legile romanesti. Si pentru asta am fost la judecator, care trebuie sa-mi spuna daca legile din Romania se aplica sau nu si judecatorul ma trimite la plimbare zicandu-mi «nu domnule, du-te dumneata la tribunalul sportiv, ia un elvetian, plateste-l ca sa-ti zica daca se aplica legea romana». Cam asta e vrea sa zica judecatorul nostru de azi", a declarat Adrian Ratiu, avocatul Asociatiei Judeteane de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), pentru Mediafax.

Avocatul asociatiei judetene sustine ca decizia instantei incalca articolul 20 din Constitutie, care spune ca judecatorul nu poate refuza sa faca dreptate, si a precizat ca va face apel: "Noi avem aici o problema cu Constitutia, judecatorul nu poate sa refuze sa faca dreptate. Asa scrie in articolul 20 din Constitutie. Si daca ne trimite la plimbare la modul asta, trebuie sa-i explicam ca pentru banii aia pe care ii primeste de la statul roman, judecatorul trebuie sa faca si treaba, nu sa dea asa ceva. Mai avem doua cai de atac, apel si recurs. Dar lucruri de acest gen nu fac decat sa trimita cazul mai sus, sa ne trimita la Tribunal, aia sa decida ca sunt competenti, sa ne intoarcem la Judecatoria Sectorului 2 si iarasi sa se apuce de la capat de judecata. Pentru ca altfel nu au ce sa faca. Dar probabil ca acum, in luna iulie, doamna nu a avut chef sa judece, si atunci a zis sa ne ducem la Lausanne. Noi facem apel, asta va pot spune sigur, avem cinci zile la dispozitie si asta nu va ramane asa, pentru ca e o bataie de joc. Nu poate un judecator roman sa ma trimita la plimbare in tara mea si pe legea mea. Nu se poate".

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a contestat validitatea alegerilor pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal, castigate de Razvan Burleanu, solicitand la Judecatoria Sectorului 2 suspendarea, dar si anularea hotararilor Adunarii Generale din 5 martie.

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu a deschis actiune de suspendare a efector hotarârilor Adunarii Generale de alegeri a FRF pana la judecarea dosarului privind anularea AG din 5 martie, al carui prim termen la Judecatoria Sectorului 2 a fost stabilit la 10 septembrie.

Motivul contestatiei il reprezinta participarea la alegeri a cluburilor scolare, structuri de drept public care, conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) in vigoare, nu aveau drept de vot.