Mircea Lucescu a comentat intr-un stil propriu hotararile din Dosarul Transferurilor, tehnicianul celor de la Sahtior nefiind de acord cu deciziile luate in urma cu cateva zile. "Au fost judecati de doua femei care habar nu au ce inseamna fotbalul", a punctat antrenorul roman.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Este o imagine total negativa in afara (n.r. in strainatate) dupa aceste condamnari. Ce m-a surprins pe mine este ca s-au luat niste decizii pe un cod penal actual, iar greselile care s-au facut s-au facut foarte demult, atunci cand se puteau face o multime de greseli in Romania, pentru ca nu intamplator in acea perioada au aparut foarte multi oameni cu foarte multi bani, in politica, in mediul social... Era o perioada in care te ajuta putin capitalismul romanesc, la suprafata.

Daca ar fi sa-i judecam pe toti ceilalti in functie de ceea ce au facut in perioada aceea, ar insemna ca foarte multi sa platesca cu varf si indesat, ceea ce mi se pare exagerat. Cred ca era de ajuns o amenda foarte, foarte serioasa si nu privare de libertate.

Au fost judecati de doua femei care habar nu au ce inseamna fotbalul. Mai umani au fost procurorii care au cerut pedepse mai mici. Libertatea este cea mai importanta. Nu am vrut sa intervin pana acum, dar nu a existat nici un motiv pentru a ajunge la aceste pedepse. Nu ma simt deloc bine dupa aceste condamnari.

Oamenii aceia au adus si foarte multe beneficii fotbalului romanesc. Imi pare rau ca s-a intamplat asa si imi pare rau pentru familiile lor", a comentat Mircea Lucescu, intr-o interventie la Dolcesport.

In data de 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat decizia finala din Dosarul Transferurilor.

Ce a hotarat Curtea de Apel:

George Copos - 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

MM Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare, pentru inselaciune

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Ioan Becali - 6 ani si patru luni cu executare

Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare

Jean Padureanu - 2 ani si 4 luni cu executare

Gica Popescu - 3 ani, o luna si zece zile cu executare

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni cu executare.