Cei 12 fotbalisti arestati in Bulgaria pentru presupusa participare la o organizatie ilegala de pariuri, mizau pe meciuri si cluburi din campionatele europene, in special din Spania, Germania si Anglia, au informat surse judiciare din Bulgaria, potrivit Agerpres.

Deocamdata, ancheta nu a stabilit cazuri legate de campionatul local, nici de meciuri aranjate, au precizat pentru agentia spaniola Efe surse ale procuraturii din orasul Burgas, unde se afla arestatii.

Dintre cei 12 arestati, 3 au fost pusi in libertate pe incredere, dar 9 se afla in continuare in arestul politiei.

"Pariurile variau intre 150 si 250 de euro si se faceau prin utilizarea programelor gratuite de comunicare prin internet, cu ajutorul unor mesaje dinainte stabilite", a explicat procuratura. Organizatorii ofereau cote mai mari decat cele obisnuite si pe care le strangeau prin intermediul cate unui jucator de la fiecare club din regiune, care colecta alte pariuri de la colegi de echipa.

Investigatia ramane deschisa si nu este exclusa posibilitatea altor arestari, daca apar conexiuni cu alti jucatori de la cluburile din liga bulgara, au precizat sursele.

Organizatorii acestei retele ar putea primi pedepse de 6 ani de inchisoare, iar participantii la pariurile ilegale, daca li se confirma vinovatia, un an de inchisoare si o amenda.