Un tribunal sportiv din Italia a decis suspendarea antrenorului echipei de fotbal Juventus timp de 10 luni, in scandalul meciurilor trucate, "Calcioscommesse", a anuntat federatia nationala, potrivit Reuters.

Conte, cel care a dus Juventus in Seria A sezonul trecut, a primit suspendarea pentru ca nu a raportat doua meciuri trucate din mai 2011.

Adjunctul sau Angelo Alessio a fost suspendat de asemenea pentru opt luni.

Cei doi erau acuzati ca nu au anuntat autoritatile despre meciurile aranjate Novara-Siena (2-2) si Albinoleffe-Siena (1-0), din sezonul 2010-2011, desi aveau cunostinta de acest lucru. Conte si Alessio erau atunci antrenori la Siena.

"Sunt curat, nu am absolut nicio legatura cu acest scandal. Acest lucru se va dovedi in curand, nu-mi fac probleme" declarat Conte in luna mai, cand numele sau a aparut prima data in acest scandal.

Fundasul Leonardo Bonucci si coechipierul sau Simone Pepe au fost achitati. Bonucci era suspectat ca a participat la trucarea unui meci Udinese - Bari, in mai 2010, iar Pepe ca a omis sa semnaleze acest delict autoritatilor competente

Clubul Bologna nu a fost penalizat, iar comisia l-a absolvit si pe fotbalistul Marco Di Vaio (fost jucator la Bologna, in prezent la Montreal Impact). Un alt jucator, Daniele Portanova, care evolueaza acum la Bologna, a fost suspendat sase luni.

Echipele Lecce si Grosseto au fost retrogradate in liga a treia italiana.

In cadrul Calcioscommesse, numerosi jucatori erau banuiti ca au fost cumparati de organizatii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu jucatori anchetati sau arestati, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, capitanul echipei Lazio Roma, care a fost inchis pentru scurt timp in acest caz.