Cu Lance Armstrong retras definitiv din activitate si cu Alberto Contador acuzat de dopaj, prima pagina a ciclismului mondial este tinuta de echipa ProCycling, formatie pentru care vor concura fratii Andy si Frank Schleck. Luxemburghezii au reusit sa atraga rutieri cu nume si un buget de nu mai putin de 13.5 milioane de euro.

Andy Schleck, vedeta echipei ProCyclingFoto: Reuters

Andy si Frank au anuntat ca vor parasi echipa Saxo Bank imediat dupa terminarea Turului Ciclist al Frantei (editia 2010). Cei doi frati au semnat cu nou infiintata ProCycling, echipa care si-a fixat un buget de 13.5 milioane de euro (de trei ori mai mare decat al celor de la Euskatel-Euskadi).

Printre altii, pentru Luxemburg ProCycling Project vor alerga Jens Voigt, Stuart O'Grady si Fabian Cancellara, de patru ori campion mondial la contratimp (toti veniti de la Saxo Bank, unde au fost coechipieri cu fratii Schleck).

Pe langa toate acestea, ProCycling a reusit sa adune sponsori importanti: lantul de fast-food-uri Quick, reteaua de supermarket-uri Auchan, magazinul Decathlon si firma Shimano.

Cu nume importante si cu un buget pe masura, ProCycling se anunta a fi una dintre favoritele la castigarea Turului Ciclist al Frantei, editia 2011.