Romanul Lucian Bute, campion mondial IBF, categoria super-mijlocie, a trecut la limita proba cantarului oficial, care a avut loc la Montreal, boxerul cantarind 76.200 kg, exact limita admisa de regulamentele in vigoare. Adversarul sau, mexicanul Librado Andrade, a fost cu aproximativ 100 de grame mai usor decat galateanul.

Bute isi apara pentru a doua oara, in acest an, centura mondiala, intr-o partida care va avea loc la Bell Center din Montreal, in noaptea de vineri spre sambata. Romanul are in palmares, pana in acest moment, 22 de victorii, dintre care 18 obtinute prin KO.

S-au vandut deja 15.000 de bilete pentru aceasta partida, putinele tichete ramase avand preturi intre 50 si 90 de dolari, dupa cum informeaza montrealgazette.

Andrade a castigat la profesionism de 27 de ori (21 prin KO), avand in cont si o infrangere, in fata danezului Mikkel Kessler.

Bute a cucerit centura de campion in data de 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins, prin KO tehnic, pe columbianul Alejandro Berrio. In 2008, Lucian l-a invins pe William Joppy, din SUA, prin KO tehnic in repriza a zecea, pastrandu-si astfel titlul mondial.

"Andrade ar trebui sa castige o parte din reprize. Va fi pentru prima data cand Lucian va infrunta un sportiv la fel de pregatit. Pentru prima oara in cariera lui, el va trebui sa lupte pana la ultimele resurse pentru a-l bate pe Andrade'', a precizat Yvon Michel, fost detinator al clubului InterBox pentru care evolueaza Bute.