Peste 3.200 de alergatori romani si straini, dintre care 100 de maratonisti, s-au inscris la Maratonul International care va avea loc sambata in municipiul Sibiu si in localitatile invecinate Rasinari si Poplaca, pe o distanta de 42 de kilometri, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, Ciprian Ciocan, organizatorul evenimentului.

"Comparativ cu populatia Sibiului, care este un oras mic, 3.200 de alergatori, adulti si copii (...) reprezinta un numar mare", a spus Ciprian Ciocan, director executiv al Fundatiei Comunitare Sibiu, citat de Agerpres.

Evenimentul va incepe la ora 8:30 prin sustinerea unui discurs, iar startul cursei se va da la ora 8:45.

Traseul maratonului va fi prin centrul istoric al municipiului Sibiu, parcul Sub Arini, Gradina Zoologica, Complexul National Muzeal Astra, localitatile Rasinari si Poplaca.

Alergatorii sustin cauza preferata prin achitarea taxei de participare, iar sustinatorii, prin donatii directe pe site-ul evenimentului. Pana acum, 21 de cauze au strans peste 360.000 de lei. Cei mai multi bani au fost donati pentru cumpararea de incubatoare pentru copiii prematuri din Spitalul Clinic Judetean Sibiu, dar si pentru ajutorarea copiilor autisti sau sterilizarea cainilor fara stapan.

Pe durata maratonului de la Sibiu, traficul rutier va fi restrictionat pe tot traseul pe care acesta se va desfasura.

Potrivit organizatorilor, Maratonul International Sibiu este unul dintre principalele evenimente de profil din Romania.