Eufemiano Fuentes, principalul acuzat in cazul de dopaj Puerto, a fost condamnat, marti, la un an de zile de inchisoare, informeaza presa iberica, citata de Mediafax. Medicul spaniol este acuzat ca a facut transfuzii sangvine in cazul mai multor sportivi.

HotNews.roFoto: Hotnews

In plus, preparatorul fizic Ignacio Labarta a fost condamat la patru luni de inchisoare pentru complicitate la delict impotriva sanatatii publice.

"Il condamn pe Eufemiano Fuentes in calitate de autor al unui delict contra sanatatii publice la o pedeapsa de un an de inchisoare si la patru ani de interzicere a exercitarii medicinei sportive", a anuntat judecatoarea Julia Patricia Santamaria.

"Prelevarile si reinjectarile de sange practicate in cazul ciclistilor la indicatia lui Fuentes aveau ca scop ridicarea nivelului de hematocrit, ceea ce reprezenta un mare pericol pentru sanatatea sportivilor", a completat judecatoarea.

Judecatorul a decis sa nu permita accesul la cele 211 eprubete de sange si de plasma confiscate de la Fuentes in 2006 de Agentia Mondiala Antidoping (AMA) si altor parti civile care le solicitasera.